Lykkelige lever længst

Hvis du griner og ser lyst på livet, kan du se frem til et længere liv end din sure nabo

Skal man tro undersøgelsen fra Storbritannien, bliver den evigtglade Ole Henriksen meget gammel... (Foto: Klavs Bo Christensen)
Skal man tro undersøgelsen fra Storbritannien, bliver den evigtglade Ole Henriksen meget gammel... (Foto: Klavs Bo Christensen)

Glade mennesker lever længere. Det er nu bevist.

En stor undersøgelse foretaget i Storbritannien viser klart, at mennesker, der ser lyst på livet, har bedre udsigter til et langt og lykkeligt liv end deres pessimistiske medmennesker. Det skriver Expressen ud fra en artikel i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Undersøgelsen inkluderede 3853 kvinder og mænd i alderen 52 til 79 år. De blev alle på den samme dag spurgt om, hvordan de så på livet, og i hvilken grad de følte sig lykkelige.

Læs også: Kaffe gør dig lykkeligere

Efter fem år noterede forkerne bag undersøgelsen, hvad der var sket forsøgspersonerne, og hvem der var døde i den mellemliggende periode. De to alder, køn, generel sundhedstilstand og andre vigtige faktorer med i beregningerne og fandt et pålideligt slutresultat.

Ud fra undersøgelsen kunne forskerne beregne, at de, der følte sig lykkelige, havde hele 35 procent mindre risiko for at dø end sortseerne, der var overbeviste om, at alting var noget møg.

Læs også: Gravide tager piller mod depression