Nævn holder fast: Gigtmedicin mister tilskud

Det populære gigtmiddel glucosamin, der bruges imod slidgigt, skal have fjernet sit tilskud efter syv år på lægemiddelstyrelsens liste

Siden 2007 har der været tilskud til glucosamin, men det vil snart ophøre. (Foto: Colourbox)
Siden 2007 har der været tilskud til glucosamin, men det vil snart ophøre. (Foto: Colourbox)

Det er snart endegyldigt slut med at få tilskud til glucosamin-præparater imod slidgigt. Medicintilskudsnævnet har på et møde besluttet sig til at holde fast i, at tilskuddet bør fjernes, skriver Dagens Medicin.

I slutningen af maj i år anbefalede Medicintilskudsnævnet, at man fjernede tilskuddet til lægemidler med glucosamin, da effekten på smerter ved slidgigt ikke kunne bevises videnskabeligt.

LÆS: Nævn vil fjerne tilskud på gigtmedicin

Firmaerne Pharma Nord og Orifarm, som producerer glucosamin-præparater, har haft en sidste chance til at overbevise myndighederne om, at medicinen måtte beholde sit tilskud. Men det er ikke lykkedes at skaffe tilstrækkelig dokumentation, vurderer nævnet.

LÆS: Staten har spildt kassen på gigtmedicin

Derfor har Medicintilskudsnævnet nu besluttet at holde fast i deres anbefaling til Lægemiddelstyrelsen om at fjerne tilskuddet til glucosamin.

Almindeligvis følger Lægemiddelstyrelsen henstillingerne fra Medicintilskudsnævnet, så tilskudsdagene for glucosamin er efter al sandsynlighed talte.

Staten bruger hvert år 60 millioner kroner på tilskud til glucosamin. Siden lægemidlet blev tilskudsberettiget i 2007 er der ifølge tal fra Institut for Rationel Farmakoterapi udbetalt 450 millioner i tilskud.

Præcis hvornår, den endelige beslutning falder og tilskuddet eventuelt bliver fjernet, kan Lægemiddelstyrelsen ifølge Dagens Medicin ikke oplyse.