Mæslingerne hærger i Europa

Mæslingesmitten breder sig i Europa, og både voksne og børn rådes til at lade sig vaccinere før ferien

Har du planer om at holde sommerferie i Frankrig eller et andet europæisk land, bør du nok lige tjekke, om du er vaccineret mod mæslinger.

Flere lande rapporterer nemlig om mæslingeudbrud, hvilket får Statens Serum Institut til at opfordre både voksne og børn til at lade sig vaccinere mod den smitsomme sygdom.

- I lyset af den epidemiologiske situation i Danmark og den kommende ferietid bør uvaccinerede børn vaccineres før ferierejser, også inden for Europa, lyder rådet fra overlæge Steffen Glismann, Statens Serum Institut.

- Opfordringen gælder endvidere unge uvaccinerede, der også kan blive udsat for smitte i forbindelse med sociale begivenheder som festivaler og lignende.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT er der registreret 7300 mæslingesmittede i Frankrig i løbet af årets første fire måneder.

I Sverige er tallet 20, og her opfordrer Smittskyddinstituttet ligeledes alle, der planlægger at rejse udenlands og ikke er beskyttet mod sygdommen, til at lade sig vaccinere. Herhjemme er 83 børn og voksne indtil videre smittet.

Også i Bulgarien, Schweiz, Spanien, Tyskland, Italien, Belgien, Serbien, Tyrkiet, Makedonien og Storbritannien spreder mæslingevirusset sig i øjeblikket.

Mæslingeudbruddet er det største i de seneste 15 år.

Foruden udslæt og høj feber kan mæslinger også føre til komplicerede infektioner som øre-, lunge- og hjernebetændelse.

Man har den maksimale beskyttelse 10 dage efter vaccinationen.

- Men hvis man får vaccinen nu og bliver smittet om et par dage, så er man allerede begyndt at have sin immunitet. Det kan ikke udelukkes, at man bliver syg, men udbruddet vil i alle tilfælde blive mildere, siger Steffen Glismann.

0 kommentarer
Vis kommentarer