Influenza A-epidemi i Danmark

Så er den her: Professor bekræfter, at der er udbrudt influenza A-epidemi i Danmark

Der er udbrudt svineinfluenza-epidemi i Danmark. (Foto: AP)
Der er udbrudt svineinfluenza-epidemi i Danmark. (Foto: AP)

Det sundhedsvidenskabelige fakultet ved Københavns Universitet meddelte kort efter klokken 13 i dag, at der er udbrudt influenza A-epidemi i Danmark.

- Efter weekenden står det klart, at influenza A (H1N1)-epidemien er brudt ud i Danmark, fastslår professor Jens Lundgren i en pressemeddelelse.

Op mod 20.000 danskere vurderes hidtil at have haft sygdommen, der hidtil har kostet en enkelt dansker livet - en ældre lastbilchauffør der døde under en tur i Norge.

Professoren vil klokken 14 i dag gøre nærmere rede for omfanget af epidemien og hvilke forholdsregler, man bør træffe.

Meddelelsen om epidemien kommer samtidig med, at en folkeskole i Gundsømagle, Margretheskolen, har registreret 25 tilfælde af sygdommen blandt sine elever i løbet af den sidste uge.

Skoleleder Carl Henning Riel slår alligevel koldt vand i blodet og opfordrer forældrene til at gøre det samme.

- Når jeg hører fra de forældre, som ringer og melder deres barn syg, at man hos den lokale læge er holdt op med at tage blodprøver og bare sender børn hjem i seng, så lyder det ikke som en sygdom, der er grund til at være mere bekymret over end andre. Men vi valgte at informere forældrekredsen i torsdags, fordi der har været meget usikkerhed om influenza A, siger han til Dagbladet Roskilde.

Skolen har også ringet til de familier, hvis børn kan være særligt udsatte i forbindelse med influenza A.