Medicinaldirektør i patienters skudlinje

Den 'nye' stofskiftepille Eltroxin trak i aftes spørgelystne folk fra hele landet til Bispebjerg Hospital for at høre GlaxoSmithKlines egen forklaring på skandalen

Følg Sundhed

Mere end 300 interesserede pressede sig i aftes ind i Bispebjerg Hospitals allerstørste auditorium, hvor der stod ’ny’ Eltroxin på dagsordnen.

Hovedtalerne var Birte Nygaard overlæge ved endokrinologisk afdeling på Herlev Hospital, der samtidig er formand for stofskiftehormonlægerne, Dansk Thyreoidea Selskab. Derudover var Lægemiddelstyrelsen repræsenteret ved sektionsleder Helle Harder, der tager sig af forbrugersikkerhed. Det farmakologiske indspark kom fra læge Signe Østoft fra Klinisk Farmakologisk Enhed på Bispebjerg Hospital. Og endelig var den medicinske direktør fra GlaxoSmithKline læge Ebbe Englev en af de helt store trækplastre.

Det var Thyreoidea Landsforeningen, der stod for arrangementet og tidligere formand Bente Julie Lasserre gav stofskiftepatienternes side af sagen.

Der var slet ikke tid til at få svaret på alle spørgsmålene fra salen, selvom mødet varede over to en halv time, hvor endokrinologer helt fra Aalborg havde fundet vej til Bispebjerg.

Det helt store spørgsmål på hvorfor, så mange patienter oplever så massive bivirkninger, kom ikke nærmere en afklaring.

Men talerne gjorde hvad de kunne for at forklare, hvorfor det rent klinisk ikke burde volde så mange patienter så store kvaler.

Undskyld
Den medicinske direktør Ebbe Englev beklagede situationen flere gange, og det var også ham, der fik de skarpeste skud, da mikrofonen blev givet fri.

Folk i salen følte, at GlaxoSmithKline havde ændret pillen uden tanke på patienterne, og for GSK var sagen bare 'business as usual'.

Både Lægemiddelstyrelsen og patientforeningen har kritiseret GSK for håndteringen af sagen, og det har fået medicinalproducenten til at love ændringer i proceduren fremover.

Læs alle ekstrabladet.dks artikler om Eltroxin her.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind