Ecstasy måske mindre farligt

Britisk professor vækker opsigt med bemærkning om, at ecstasy ikke er farligere end ridning

Det syntetiske narkotika ecstasy, der udledes af amfetamin, er ikke farligere end ridning, mener Storbritanniens ledende narkotikarådgiver.

Professor David Nutt, som er leder af det britiske indenrigsministeriums rådgivningspanel for narkotikamisbrug, henviser til, at ridning på årsbasis fører til 10 dødsfald på ridebaner og over 100 trafikdrab i Storbritannien. Antallet af dødsfald med forbindelse til ecstasy er årligt på omkring 30 i landet.

Nutt og hans rådgivere ventes inden for kort tid at anbefale, at ecstasy bliver nedgraderet i Storbritannien fra et farligt klasse A narkotikum til et mindre farligt klasse B narkotikum. I regeringen er der modstand mod forslaget.

Rådgivningspanelet insisterer på, at bemærkningen fra Nutt om ridning og ecstasy er fremsat af ham personligt - og ikke i hans egenskab af toprådgiver for indenrigsministeriet. Han har forsvaret sin bemærkning, som stammer fra en artikel i tidsskriftet

Journal of Psychopharmacology, med, at han ville pointere, at samfundet tolererer og end opmuntrer til visse former for risikabel adfærd, men ikke andre som for eksempel narkotikamisbrug.