Gun-Britt makker ret

Hårdesigneren Gun-Britt fjerner nu den vildledende mærkning af sin ’allergi-venlige’ shampoo. Ekstra Bladet afslørede lørdag hendes snyderi

Den kendte hårdesigner Gun-Britt Zeller fjerner nu en shampoo fra hylderne, efter Ekstra Bladet har afsløret, at den smykkede sig med lånte fjer. (Foto: Søren Osgood)
Den kendte hårdesigner Gun-Britt Zeller fjerner nu en shampoo fra hylderne, efter Ekstra Bladet har afsløret, at den smykkede sig med lånte fjer. (Foto: Søren Osgood)

Som Ekstra Bladet lørdag kunne afsløre, så sælger den danske kendis-hårdesigner Gun-Britt Zeller 'særligt allergivenlig' shampoo, der er smækfyldt med et allergifremkaldende parfumestof samt flere allergifremkaldende stoffer.

Gun-Britts marketingchef og søn, Jeppe Zeller, sagde i weekenden til Ekstra Bladet, at 'GB by Gun-Britt' ikke bruger ulovlige stoffer, og derfor ikke ville fjerne de vildledende mærker fra shampooflaskerne, men kun fra kendis-frisørens hjemmeside.

Ny lyd til piben
Men efter Forbrugerrådet tirsdag anmeldte Gun-Britts shampoo til Miljøstyrelsen, har piben fået en anden lyd. Gun-Britt har nemlig meddelt, at hun nu fjerner nu mærkningen ’Indeholder allergenfri parfume’ fra hårprodukt serien GB by Gun-Britt.

- Vi beklager, at vi ikke i tilstrækkelig grad har været opmærksom på vores mærkning af produkterne. Der skal naturligvis aldrig herske tvivl om kvaliteten af vores produkter, derfor går vi nu ind og fjerner denne del af mærkningen, siger Gun-Britt Zeller til Ritzau.

Problemet er, at Gun-Britts shampoo indeholder stoffet benzyl alcohol, som ifølge Forbrugerrådet står på EU's liste over de 26 mest allergifremkaldende stoffer. Desuden er shampooen konserveret med to stoffer, der tilsammen går under fællesbetegnelsen Kathon, og som er en af de hyppigste årsager til konserveringsmiddelallergi.