83.000 færre kvm til Skejby Sygehus

Sygehusene skal være mindre, end regionerne har planlagt. Der er ikke brug for sengene, og operationsstuerne skal have længere åbent, mener eksperter

Sygehusenes udvidelse bliver mindre end planlagt. (Foto: Andreas Szlavik)
Sygehusenes udvidelse bliver mindre end planlagt. (Foto: Andreas Szlavik)
Følg Sundhed

Danmark skal ikke strøes til med kæmpemæssige sygehuse, hvor lyset på operationsgangen slukkes klokken 16. Det mener regeringens ekspertudvalg, som har sendt regionernes planer om sygehusudvidelser på skrump.

Eksperterne lægger op til at skære gennemsnitligt 15-20 procent af de planlagte arealer til sengeafsnit og operationsstuer. I stedet for at fylde op på sygehuset skal patienterne sendes hurtigt hjem, og lægerne må udnytte operationsstuerne om aftenen, lyder det fra udvalgets formand Erik Juhl.

- Med de investeringer der kommer i sygehuse og apparatur, så skal det altså også bruges. Det er ikke ambitiøst nok kun at bruge operationsrum og apparatur seks timer om dagen i 220 dage om året. For at lægge pres på regionerne har vi meldt ud, at de skal kunne klare syv timer om dagen i 245 arbejdsdage om året, ligesom man allerede gør i udlandet og nogle steder i Danmark, siger Erik Juhl.

Slankekuren kommer blandt andet til at ramme Skejby Sygehus ved Århus. Her ville regionen gerne nybygge 270.000 kvadratmeter. Men de nye arealer kan udnyttes bedre, mener eksperter, der kun vil give penge til 187.000 kvadratmeter.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.