Stor stigning i skærmgener

Det gør mere og mere ondt at sidde bag skærmen på arbejdet. Det viser en ny undersøgelse blandt HK/Privats medlemmer

Museskader, ondt i nakken og tennisalbue er blandt de problemer, der rammer folk med meget arbejde foran skærmen. (Foto: Colourbox)
Museskader, ondt i nakken og tennisalbue er blandt de problemer, der rammer folk med meget arbejde foran skærmen. (Foto: Colourbox)

Det gør ondt at sidde for længe foran skærmen, og en ny undersøgelse viser, at flere og flere af HK/Privats medlemmer får gener af at sidde foran computeren. Capacent Opinion har udspurgt 1122 medlemmer, og den viser, at 54 procent i dag har gener eller smerter i forbindelse med at arbejde med en computer.

Det er en stor stigning på tre år, da tallet i 2005 i en lignende undersøgelse var på 38 procent.

Museskader, ondt i nakken og tennisalbue er blandt de problemer, der rammer folk.

- Det er trist læsning, at tallene kun er blevet værre siden 2005. Alle undersøgelser viser, at når man sidder ved computerskærmen i mere end fire timer hver dag, så stiger risikoen for gener og smerter betydeligt. Der har været meget fokus på både museskader og andre gener ved skærmarbejdet. Derfor kunne man godt håbe på, at vi var blevet bedre til at tage forholdsregler, siger Svend-Erik Hermansen, der er arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat.