Tab syv kilo på en måned

Kan man tabe syv kilo på en enkelt måned. Ja - superligaspilleren Ken Ilsø fra SønderjyskE har gjort det. Og du kan også

21-årige Ken Ilsø har spillet sig tættere og tættere på Morten Olsens landshold, i takt med at kiloene er raslet af.
21-årige Ken Ilsø har spillet sig tættere og tættere på Morten Olsens landshold, i takt med at kiloene er raslet af.

Man skulle ikke tro, at det kan lade sig gøre, at en toptrænet idrætsmand midt i sæsonen kan smide syv kilo. Gå fra 83 til 76 kilo.

Men den er god nok.

Navnet er Ken Ilsø, arbejdspladsen hedder SønderjyskE og det danske fodboldlandshold, og hemmeligheden hedder kostomlægning og elektroniske dimser på overkroppen.

- Man kan sammenligne de seneste uger med en lille dieselbil, som er blevet til en stor turbo-model, fortæller den driblestærke spiller om sin forvandling.

Springer ud af sengen
Det 21-årige stortalent var så tæt på at få debut på landsholdet, som man overhovedet kan være, da Danmark tabte til Wales i onsdags.

Men landstræner Olsen holdt ham på bænken i alle 90 minutter, og dermed gik hr. og fru Danmark glip af at se den ’nye’ Ken Ilsø.

- Jeg har fået meget mere overskud – både på banen og i hverdagen. Jeg føler mig lettere i hele kroppen, og hvor jeg tidligere havde store problemer med at komme op om morgenen, springer jeg nærmest ud af sengen, når vækkeuret ringer nu, siger superligaprofilen.

Og tidligt op, det kommer han.

For ud over en komplet omlægning af spisevanerne møder han også op hos slanke- og skønhedsekspert Susanne Bjørkmann klokken 6.45 et par gange om ugen.

- Her ligger jeg på en briks i en halv til halvanden time med elektroder på mave og bryst. Intensiteten er forskellig fra gang til gang, og nogle dage har jeg lyst til at dejse om efter mit besøg.

Plads til julegodter
- Men jeg vil gerne blive bedre på alle områder for at nå mine mål som fodboldspiller, og derfor vælger jeg ikke at pibe, men fokusere på de resultater behandlingerne giver, siger Ilsø.

I takt med at kiloene er raslet af den unge mands krop, har han spillet sig tættere og tættere på det landshold, som Morten Olsen er bestyrer af.

Og de mange skulderklap får da også driblekunstneren til at tænke sig om en ekstra gang, når der bliver stillet en skål chips eller Haribo Mix foran snuden på ham.

- Jeg har altid været en slikmund, og selv om denne livsstil sætter visse begrænsninger, er jeg villig til at ofre mig.

- For hvis jeg først synder én gang, kan det være svært at fastholde mig selv på sporet, erkender Ilsø, som kan se frem til mange fristelser, når kalenderen skifter til december.

- Jeg har ikke tænkt mig at smide det hele på gulvet i december, men der vil nok blive listet noget god mad og lidt julegodter ned i juledagene, griner et af dansk fodbolds store håb.

Hemmelig- heden hedder kostomlægning og elektroniske dimser

Jeg har fået meget mere overskud - både på banen og i hverdagen