Danskere smittet med farlig malaria

Flere danskere er blevet ramt af malaria efter ferie i Gambia. En overlæge advarer om at tage sygdommen alvorligt - også på badeferier

I løbet af få dage er flere danskere blevet ramt af en alvorlig malariainfektion. Fælles for dem er, at de er blevet smittet på et ferieophold i Gambia.

To patienter er netop nu indlagt på Skejby Sygehus med malaria - heraf den ene på intensivafdelingen. Det får overlæge Carsten Schade Larsen fra Infektionsmedicinsk Afdeling til at advare danskerne mod smittefare på ferien.

- Der er alt for lidt opmærksomhed på forebyggelse af malaria og hepatitis ved rejser til Gambia, der i rejsekatalogerne fremtræder som et typisk charterrejsemål med sol og strande. Vi ser også rejsende, som får influenzasymptomer efter hjemkomsten, uden at overveje, om det kan være malaria, siger Carsten Schade Larsen i en pressemeddelelse.

Han opfordrer danskerne til at beskytte sig bedre ved at undgå myggestik og tage malariapiller. Oplever man influenzalignende symptomer efter hjemkomst, bør man søge læge med det samme, siger han.