Danskere smittet med farlig malaria

Flere danskere er blevet ramt af malaria efter ferie i Gambia. En overlæge advarer om at tage sygdommen alvorligt - også på badeferier

Følg Sundhed

I løbet af få dage er flere danskere blevet ramt af en alvorlig malariainfektion. Fælles for dem er, at de er blevet smittet på et ferieophold i Gambia.

To patienter er netop nu indlagt på Skejby Sygehus med malaria - heraf den ene på intensivafdelingen. Det får overlæge Carsten Schade Larsen fra Infektionsmedicinsk Afdeling til at advare danskerne mod smittefare på ferien.

- Der er alt for lidt opmærksomhed på forebyggelse af malaria og hepatitis ved rejser til Gambia, der i rejsekatalogerne fremtræder som et typisk charterrejsemål med sol og strande. Vi ser også rejsende, som får influenzasymptomer efter hjemkomsten, uden at overveje, om det kan være malaria, siger Carsten Schade Larsen i en pressemeddelelse.

Han opfordrer danskerne til at beskytte sig bedre ved at undgå myggestik og tage malariapiller. Oplever man influenzalignende symptomer efter hjemkomst, bør man søge læge med det samme, siger han.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.