Ventetiden ned med nye scannere

85.000 flere scanninger årligt betyder hurtigere behandling til patienterne. Og det bliver netop resultatet af Danske Regioners nyindkøbte scannere

Følg Sundhed

Flere scanninger for kræft og dermed kortere ventetid på scanning for den enkelte patient. Det bliver resultatet af de 43 scannere, som Danske Regioner har indkøbt til danske hospitaler.

- Den øgede kapacitet betyder, at ventetiden reduceres markant. For kræftpatienterne betyder det, at canceren bliver opdaget hurtigere, siger den ledende overlæge på røntgenafdelingen Hospitalsenheden Vest i Herning, Jørn Baun Christensen.

De ledende overlæger ved Danmarks Universitetshospitalers røntgenafdelinger rejser nu kritik mod udbudsprocessen. Lægerne mener, at kvaliteten på scannerne er for dårlig.

- Vi på Rigshospitalet har ikke brug for de her nye scannere. Det er meget svært for mig at forklare til mine overlæger, at de skal bruge en kvalitet, som er meget ringere end det, vi allerede har, siger klinikchefen.

På Rigshospitalet har man nu indkaldt til et møde med regionsledelsen på fredag, og så håber man på at finde frem til en løsning.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.