Ventetiden ned med nye scannere

85.000 flere scanninger årligt betyder hurtigere behandling til patienterne. Og det bliver netop resultatet af Danske Regioners nyindkøbte scannere

Flere scanninger for kræft og dermed kortere ventetid på scanning for den enkelte patient. Det bliver resultatet af de 43 scannere, som Danske Regioner har indkøbt til danske hospitaler.

- Den øgede kapacitet betyder, at ventetiden reduceres markant. For kræftpatienterne betyder det, at canceren bliver opdaget hurtigere, siger den ledende overlæge på røntgenafdelingen Hospitalsenheden Vest i Herning, Jørn Baun Christensen.

De ledende overlæger ved Danmarks Universitetshospitalers røntgenafdelinger rejser nu kritik mod udbudsprocessen. Lægerne mener, at kvaliteten på scannerne er for dårlig.

- Vi på Rigshospitalet har ikke brug for de her nye scannere. Det er meget svært for mig at forklare til mine overlæger, at de skal bruge en kvalitet, som er meget ringere end det, vi allerede har, siger klinikchefen.

På Rigshospitalet har man nu indkaldt til et møde med regionsledelsen på fredag, og så håber man på at finde frem til en løsning.