Tandlægebesøg bliver dyrere

Tandlæger skal nu lukke huller i tænderne med plastik fremfor sølv, anbefaler Sundhedsstyrelsen. Sundhedsministeren erkender, at tandlægebesøg bliver dyrere

Tandlæger skal nu lukke huller i tænderne med plastik fremfor sølv - og det giver en dyrere regning til kunderne. (Foto: Colourbox)
Tandlæger skal nu lukke huller i tænderne med plastik fremfor sølv - og det giver en dyrere regning til kunderne. (Foto: Colourbox)

I forvejen gør det ondt i både mund og på lomme, når man sætter sig i tandlægestolen. Og nu bliver det også dobbelt så dyrt, hver gang du skal have fyldt et hul i en tand.

Tandlæger skal nemlig primært bruge plastfyldninger i deres behandling af huller, anbefaler Sundhedsstyrelsen i en ny vejledning. De gamle sølvfyldninger skal kun bruges ved særligt vanskelige huller, fordi de kan indeholde kviksølv, og det er svært at nedbryde for miljøet.

- Det vil blive dyrere at gå til tandlægen for de patienter, der foretrækker sølvfyldninger, forklarer tandlæge Bjørn Haulrig, der er formand for Tandlægeforeningens Sygesikringsforhandlingsudvalg.

Den mest simple form for sølvfyldning koster 170 kroner, mens man mindst skal slippe 354 kroner for en plastfyldning. Men tilskuddet fra den offentlige sygesikring ligger på cirka 60 kr. for begge typer behandling.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) erkender i en mail til Ritzau, at den nye vejledning kommer til at koste patienterne flere penge.