Jeg slap for kronisk sygdom

- At være så tæt på en kronisk sygdom har virkelig motiveret mig til at lægge min livsstil om, siger 49-årige Mette Gerschwald

Mette Gerschwald har lavet en radikal kostomlægning og er begyndt at motionere, så hun ikke længere er i farezonen for at få diabetes. (Foto: Henning Hjorth)
Mette Gerschwald har lavet en radikal kostomlægning og er begyndt at motionere, så hun ikke længere er i farezonen for at få diabetes. (Foto: Henning Hjorth)
Barnebarn nummer to fik i januar fik 49-årige Mette Gerschwald til at tage sit liv op til revision. Den 159 cm høje københavner havde længe været for tyk, og derfor besluttede hun at tabe sig.

Da nålen på badevægten havde sneget sig op på 105 kilo, gik hun til lægen og fik ’motion på recept’.

- I den forbindelse fik jeg taget nogle blodprøver, og da jeg kom ned til træneren, fortalte han mig, at mit blodsukkertal lå på 6,9, og havde det været oppe på syv havde jeg haft sukkersyge. Det gjorde mig virkelig forskrækket at have forstadier til en så alvorlig sygdom, siger hun.

Lægen sagde ikke noget
Lægen sagde ikke noget til Mette Gerschwald om de faretruende tal, og selv om hun i dag undrer sig, så tror hun, at han lod være, fordi hun alligevel var på vej mod en sundere livsstil.

- At være så tæt på en kronisk sygdom har virkelig motiveret mig til at lægge min livsstil om.

- Både min far og min bror har type 2-diabetes, så jeg har set, hvor meget det alligevel betyder for deres hverdag.

Mette Gerschwald har lavet en radikal kostomlægning i samarbejde med Weight Watchers, og hun traver to gange om ugen i en gå-klub.

Det har givet hende et vægttab på 18 kilo, og hendes blodsukkertal er samtidig faldet til 5,5, hvilket er helt normalt.