Midtjylland vil skære dyr medicin fra

Region Midtjylland bruger for mange penge på medicin. Derfor vil regionen luge ud i de dyreste piller, og det kan betyde, at ny kræftmedicin skæres væk

Region Midtjylland vil luge ud i den dyre medicin. (Foto: Thomas Borberg)
Region Midtjylland vil luge ud i den dyre medicin. (Foto: Thomas Borberg)

Ny dyr kræftmedicin kan blive sparet væk næste år i Region Midtjylland. Regionen mangler 50 millioner kroner på næste års medicinbudget, og derfor skal en gruppe se på, hvor man kan skære.

Det kan for eksempel være Avastin til lungekræftpatienter, fordi man skal "betale meget for at opnå en begrænset effekt," lyder det fra sundhedsdirektør i Region Midtjylland Leif Vestergaard Pedersen til Dagens Medicin.

Prioriteringen af kræftlægemidler er officielt placeret i Kræftstyregruppen, men regionen føler sig nødsaget til selv at prioritere.

- Vi sætter ikke spørgsmålstegn ved den faglige vurdering fra Kræftstyregruppen, men hvis den enkelte afdelings budget bliver sprængt af en ny kræftmedicin, så må politikerne i den enkelte region gå ind i det med åbne øjne og se på, hvordan man kan finansiere det, siger formanden for region Midtjylland, Bent Hansen (S).