Annonce:
Annonce:

- Steroider har smadret mit liv

Ditlev Fynbo Nielsen misbrugte steroider i mange år. Konsekvensen blev, at han blev lammet af en blodprop, mens han havde sex

Venstre side af ansigtet er følelsesløst.  Han er steril og kan ikke gå langt. Ditlev  Fynbo Nielsen betaler i dag prisen for,  at han ville være muskuløs og lækker. (Foto: Linda Johansen)
Venstre side af ansigtet er følelsesløst. Han er steril og kan ikke gå langt. Ditlev Fynbo Nielsen betaler i dag prisen for, at han ville være muskuløs og lækker. (Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Sundhed
Indtil for fem år siden trænede Ditlev Fynbo Nielsen med tunge vægte. Nu genoptræner den tidligere bodybuilder efter en blodprop. Det er bare en af konsekvenserne af et 13 år langt misbrug af anabole steroider.

Det hele begyndte, da den dengang 20-årige knægt fra Holstebro fik job som afrydder på det lokale diskotek. Virkeligheden viste sig hurtigt at være slatter og tomme flasker og ikke den opmærksomhed fra pigerne, som den 60 kilo lette dreng havde håbet på.

Fordoblede sin vægt
– Jeg var skuffet, så da en kammerat anbefalede mig at træne vægte, kastede jeg mig over det. Men det gik langsomt. Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev vist en genvej via steroiderne. Jeg tog dem, og det var, som om jeg eksploderede indefra, fortæller han.

Det første skud steroid i balden blev et i en lang række. På mindre end otte år kom Ditlev Fynbo Nielsen til at veje 125 kilo, og på toppen af karrieren løftede bodybuilderen 210 kilo i bænkpres.

– Jeg blev afhængig og begyndte at træne hver dag. Der gik ikke lang tid, så kunne jeg slet ikke pumpe jern uden steroider. Siden har jeg vel brugt omkring 250.000 kroner på stofferne.

Forbruget finansierede han ved at arbejde på fabrik om dagen og som stripper eller dørmand om natten. I dag fortæller han, hvordan han solede sig i pigernes opmærksomhed, men det kan også have været steroidmisbrugerens enorme selvglæde, som blændede ham.

– Når jeg gik forbi et vindue, spændte jeg altid lige overarmen for at se, hvor stor jeg egentlig var. Jeg var stor, stærk, på toppen og så aggressiv og selvoptaget, at familien og de gamle venner langsomt sagde farvel. Men jeg lukkede øjnene for det og de andre bivirkninger som søvnløshed, aggressivitet og tårnhøjt blodtryk.

I 2001 fik bodybuilderen en mindre hjerneblødning, men i stedet for at lytte til sin krop trænede han videre med steroiderne. I 2003 skete det uundgåelige.

Sad i rullestol et år
– Jeg lå og havde sex med en pige, og pludselig kunne jeg ikke tale. Jeg pegede på munden, og hun spurgte, om jeg ville slikke hende. Heldigvis havde jeg fortalt hende om hjerneblødningen, så hun ringede efter en ambulance.

Blodproppen lammede Ditlev Fynbo Nielsen i venstre side, og han sad i rullestol i et år. I dag kan han stadig ikke gå uden en benskinne, og venstre arm kan han heller ikke bruge 100 procent.

– Det var mit livs nedtur. Jeg gik fra at føle mig som supermand til at sidde lammet i en kørestol. Jeg ønskede længe, at jeg var død. Steroider har smadret mit liv, og jeg vil advare alle mod dem og fortæller gerne om det i foredrag.

Blev steril
Venstre side af ansigtet er stadig følelsesløst, evnen til at lave børn er væk, og selv om den tidligere bodybuilder i dag kan gå, kommer han aldrig til at vandre langt.

Ved siden af de fysiske konsekvenser er han i dag førtidspensionist, og af sine otte søskende har han kun kontakt til én. Resten stødte han fra sig i årene med steroider og træning.

Alligevel er han gladere, end han har været længe, for han har fået en ny kæreste og finder et lyspunkt i den daglige genoptræning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: