Annonce:
Annonce:

Børn af alkoholikere bliver ladt i stikken

Mens forældre med et alkoholmisbrug har krav på behandling indenfor 14 dage, findes der ingen behandlingstilbud til deres børn

Annonce:
Følg Sundhed

Hvis et forældrepar har et alkohol- eller narkomisbrug, har de krav på at komme i behandling indenfor 14 dage. Så heldige er deres børn ikke.

Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen vokser ca. 122.000 børn op med forældre, som har et alkoholmisbrug, men i modsætning til deres forældre, har de ikke ret til at komme i behandling, selv om det har alvorlige konsekvenser at være barn af en alkoholiker.

Frygten lurede konstant Voksede op med fuld mor: Frygten lurede konstant

Hvert tredje barn, som vokser op i en familie med druk, får selv et alkoholmisbrug, hver 10. får en psykiatrisk diagnose, og de har dobbelt så høj risiko for at forsøge selvmord som andre børn, viser en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen.

Annonce:

- De psykiske belastninger er lige så store for de pårørende som for den, der drikker, og børn bør sidestilles med deres forældre i behandlingen. Samarbejdet mellem afdelingerne i kommunerne er ikke godt nok, og selv om problemet måske bliver spottet, bliver der ofte ikke gjort noget ved det, fordi der er en udbredt holdning om, at man ikke skal blande sig i, hvor meget andre drikker, har psykolog Helle Lindgaard, som står bag undersøgelsen, tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

S: Kommunerne må hjælpe alkoholikerbørn Sophie Hæstorp Andersen (S):

Et af de eneste steder, hvor børn af alkoholikere kan få hjælp, er hos TUBA, som er en privat terapi- og behandlingsorganisation, og her er man frustreret over de ringe vilkår.

- Vi kan se, at vores behandling er med til at øge selvværdet og livskvaliteten hos de børn og unge, som kommer til os, så de kan komme godt videre i deres liv. Men der er rigtig mange, der slet ikke ved, at de har den behandlingsmulighed, fordi der er ikke et system, der guider dem. Det jo rigtig trist, siger Henrik Appel, landsleder i TUBA.

Annonce:

Mange af de børn, der vokser op i alkoholhjem, har været udsat for verbal og fysisk vold og enkelte også for seksuelle krænkelser, ligesom nogle oplever, at deres forældre truer med at begå selvmord. En undersøgelse lavet for TUBA viser, at 80 procent af børn fra alkoholhjem mener, at deres opvækst har været så belastet, at det påvirker deres evne til at opretholde sociale relationer, gå på arbejde eller tage en uddannelse. Det skyldes bl.a. stress, angst og depression, som er nogle af de hyppige konsekvenser, der følger børnene i deres voksenliv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: