Annonce:
Annonce:

S: Kommunerne må hjælpe alkoholikerbørn

Det er kommunernes ansvar at tage sig af børn, som vokser op i familier med et alkoholmisbrug, og Sophie Hæstorp Andersen (S) vil råde dem til at leve op til deres forpligtelser

Annonce:
Følg Sundhed

– Børn har lige så meget ret til behandling som deres forældre, og som loven er i dag, har kommunerne pligt til at handle, når de opdager, at der er et barn, som vokser op i en misbrugsfamilie. Jeg vil råde dem til at gøre noget ved det så hurtigt som muligt. Jo tidligere indsats - jo billigere bliver det for kommunerne på længere sigt, siger Sophie Hæstorp Andersen, som gerne vil arbejde for, at det private behandlingssted TUBA, får del i det statslige satspulje-midler.

Børn af alkoholikere bliver ladt i stikken

– Men behandlingen skal ikke kun være lagt an på en privat organisation, siger Sophie Hæstorp Andersen, som har et konkret forslag til kommunerne.

– Slå jer sammen og lav et landsdækkende behandlingstilbud. Det kan ikke være rigtigt, at der kun er få udvalgte byer, som kan tilbyde hjælp til unge, som har behov for behandling, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Annonce:

Frygten lurede konstant Voksede op med fuld mor: Frygten lurede konstant

– Men det mener kommunerne formentlig ikke, at de har råd til?

– Det er kommunernes ansvar, og de skal være bedre til også at gøre noget ved det, når de opdager, at der er et barn, som ikke trives. Jeg er enig i, at de forskellige afdelinger i kommunerne skal blive bedre til at samarbejde, og de har ikke råd til at skubbe udgifterne, til børnene er blevet voksne, siger Sopie Hæstorp Andersen (S).

– Så de skal ikke forvente flere penge fra politikerne?
– Kommunerne er velkomne til at blande sig i de årlige økonomiforhandlinger, men dybest set mener jeg, at de skal blive bedre til at forebygge indenfor de rammer, de allerede har.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: