Annonce:
Annonce:

Tilbage på jobbet: Sådan overlever du

Bruger du første arbejdsdag efter ferien på at drømme om din næste ferie, skal du måske overveje at skifte job, mener ekspert i arbejdsglæde

Bruger du første arbejdsdag efter ferien på at drømme om næste ferie, skal du nok overveje at skifte job, mener ekspert i arbejdsglæde. (Foto: Peter Hove Olesen)
Bruger du første arbejdsdag efter ferien på at drømme om næste ferie, skal du nok overveje at skifte job, mener ekspert i arbejdsglæde. (Foto: Peter Hove Olesen)
Annonce:
Følg Sundhed

Vågnede du i morges og tænkte 'Åh nej, ferien er slut - jeg skal på arbejde', så deler du skæbne med en masse andre danskere. Ferien er slut for de fleste, og det kan være svært at komme tilbage til bunken af ulæste mails, vrantne chefer og utilfredse kunder.

Slå koldt vand i blodet og læg stille fra kaj, lyder det fra en ekspert i arbejdsglæde, som anbefaler at starte dagen med et skarpt blik i spejlet:

- Hvis du starter din første arbejdsdag med at kigge i kalenderen efter næste ferie, er det nok på tide, at du ser dig om efter et nyt arbejde. Selvom man er glad for at holde ferie, skal man helst også glæde sig til at komme tilbage på arbejde, og hvis man simpelthen bare ikke gider, trænger man til et nyt job, siger Alexander Kjerulf, som er forfatter og ekspert i arbejdsglæde.

Sådan overlever du første dag efter ferien

Annonce:

Ifølge Alexander Kjerulf viser undersøgelser, at hver femte dansker ikke kan fordrage sit arbejde og ville skifte job med det samme, hvis han fik chanchen, og det skyldes, at arbejdsglæden er forsvundet som dug fra solen.

- Arbejdsglæde handler ikke om løn, bonusordninger og bordfodbold. Det handler om resultater og relationer. Hvis man føler, at man gør en forskel, er god til sit arbejde og bliver anerkendt af både sine kolleger og chefer, opnår man arbejdsglæde, og hvis man mister den, skal man overveje at skifte job. I stedet for at spørge sig selv, hvad man mister ved at sige op, skal man måske spørge sig selv, hvad man mister ved at blive, siger Alexander Kjerulf, som har fem gode råd til at komme igennem den første dag på kontoret efter en god lang ferie.

1. Giv dig selv tid til at være bagud. Det er normalt, at mailboksen er fuld, og at opgaverne hober sig op. Tag det roligt og acceptér at du ikke kan nå det hele den første dag.

Annonce:

2. Tag en kort dag eller en kort uge. Hvem siger, at første arbejdsdag nødvendigvis skal være en mandag? Lav de nemme opgaver først. Din hjerne er i ferietempo, det tager tid, før du er omstillet.

3. Bed om hjælp hvis du ikke kan nå alle dine opgaver. Vi vil gerne være selvstændige og uafhængige, men det er bedre at bede om hjælp end at starte med at få stress.

4. Dyrk det gode kollegaskab. Hyg dig på din første arbejdsdag og spørg til kollegernes ferie.

5. Lad være med at arbejde 10 - 12 timer den første dag. Produktiviteten falder efter mange arbejdstimer, og du risikerer at lave flere fejl.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: