Blog: Test dit udstyr, før du løber

Vil du undgå blodige brystvorter og dræber-vabler på fødderne, er det en god ide at teste dit udstyr inden løbet

Det gælder om at have styr på udstyret, inden man står på startstregen (Polfoto).
Det gælder om at have styr på udstyret, inden man står på startstregen (Polfoto).

Det kan bogstaveligt talt have blodige konsekvenser, hvis du ikke har styr på dit udstyr. Det mærkede jeg senest i begyndelsen af året, hvor jeg lavede begynderfejlen og trænede intervaller i et par nye løbesko.

Mine nye løbesko var gennemvædet af blod, fordi jeg trænede intervaller i dem, før de var løbet til (Privatfoto).

Under træningen begyndte det at gøre ondt i mine fødder, og da jeg efter træningen tog skoene af, var de gennemblødt af blod. Heldigvis var det dengang en relativ kort tur og ikke et maraton, som jeg skulle løbe. Havde jeg løbet de 42 kilometer, ville begge ben givetvis mangle i dag.

Blog: Kend din løbeform - sådan tester du denBlog: Her er de ti bedste løbe-råd

Den 29. september skal jeg sammen med 6.000 andre danskere stå på startstregen i Berlin Marathon, hvor jeg skal debutere på de 42,195 kilometer – målet er at komme under 2 timer og 30 minutter.

Test dit udstyr til træning
Når jeg står på startstregen, skal der ikke være nogen tilfældigheder, der kan påvirke mit løb. Jeg ved allerede hvilke sko jeg vil løbe i, og de er allerede løbet til. Normalt plejer jeg at gå i skoene i nogle dage og efterfølgende jogge kortere ture i dem, før jeg tager dem endeligt i brug.

Blog: Sådan træner du sprintintervaller

Jeg er imidlertid i tvivl om, hvilket tøj jeg skal løbe i, da temperaturen i efterårsmånederne kan svinge meget. På de køligere dage, der kommer, vil jeg derfor prøve at eksperimentere med påklædningen.

Hvordan forbereder du dig til en konkurrence? Skriv gerne om dine egne erfaringer og idéer i kommentarfeltet under artiklen.

[[[

]]]