Læge vil ændre au pair pigers sexvaner

Over 10 procent af de kvinder, der får en abort i læge Christine Feldings privatklinik, er unge, filippinske au-pair piger

Gynækolog Christine Felding driver sin private lægeklinik i den mere mondæne del af Danmark - nemlig i Rungsted. Et område med dyre huse, mange penge og en høj koncentration af au-pair piger. Og det kan mærkes i hendes klinik.

Sidste år udførte Christine Felding 169 aborter på unge kvinder, og 15 af disse piger var netop au-pairs, og de kom allesammen fra Filippinerne. I år var 11 ud af 108 kvinder, som fik en abort, kvinder fra Filippinerne.

- Det er efter min mening alt for mange. Det er ikke repræsentativt i forhold til andre grupper, og det bør vi gøre noget ved, siger Christine Felding, som mener, at opgaven ligger hos værtsfamilierne.

Gravide au pair-piger smides ud af landet

- Pigerne ved intet om prævention, når de kommer til Danmark. Når jeg spørger dem om f.eks. p-piller, bliver de helt blanke i øjnene. De ved simpelthen ikke, hvad det er. De er typisk katolsk opdraget, og i deres hjemland har de et helt andet forhold til sex før ægteskabet, end vi har i Danmark, hvor sex er naturligt for unge. Værtsfamilierne bør meget hurtigt tage en snak med deres au-pairs om prævention - og i øvrigt også betale det for dem, siger Christine Felding.

Ifølge Christine Felding er de filippinske au-pairs ganske unge, når de kommer i hendes klinik, men de kommer heldigvis ganske kort tid efter, de har opdraget, at de er gravide.

FOA: Au pair piger mangler viden om prævention

- De fleste kommer indenfor syv - otte uger, hvor de stadig kan nå at få en medicinsk abort, og de fleste har heldigvis en veninde eller deres 'mor' med. Men der er også en del, som står helt alene med det, og de kan ikke få støtte af deres familier på Filippinerne, fordi sex før ægteskabet er så ugleset, fortæller Christine Felding.

I Danmark kan man vælge frit mellem at få en abort på en privatklinik eller på et offentligt sygehus. Statens Serum Institut kan ikke oplyse, hvor mange der vælger en privatklinik, men de seneste tal viser, at der i første halvår af 2011 blev udført i alt knap 7500 aborter. Hvor mange af disse, der bliver udført på borgere uden dansk statsborgerskab, men med en arbejdstilladelse, vides ikke.