- Jeg vidste ikke, at det var ulovligt

Konkursramt plejefirma opfordrede ansatte til at kapre kunder til et nystartet firma, selvom det er ulovligt

53-årige Susanne Sommer havde været ansat 15 år i det private plejefirma Cenz, da det gik konkurs og efterlod en milliongæld. Samme dag som medarbejderne fik besked om, at de havde mistet deres arbejde, fik de til deres store overraskelse at vide, at de kunne beholde deres job - hvis de altså ville flytte over i et nyt firma.

- Efter mødet på Cenz, hvor vi blev orienteret om konkursen, blev alle medarbejderne inviteret til 'gravøl' i et andet lokale i Viborg. Vi troede, vi skulle tale om, hvordan vi havde det. Men mødet handlede om, at vi kunne få vores job tilbage, hvis vi ville kontakte vores tidligere kunder og få dem til at skrive under på, at de ville flyttes med over i Midtjysk Pleje og Erhverv, fortæller Susanne Sommer til ekstrabladet.dk.

Både direktøren fra Cenz Service Partner A/S, Carsten Nielsen, koordinatoren Helle Thorsager og den ansvarlige for lønudbetalingen Jette Nørgaard var til stede på mødet fredag eftermiddag, fortæller Susanne Sommer.

- De sagde flere gange, at om to måneder så kører det hele igen. Jeg vidste ikke, at det er ulovligt at opsøge sine gamle kunder for at få dem med over i et nyt firma, men jeg syntes, det hele var lidt mærkeligt. Inden vi forlod mødet, havde jeg sagt ja til gå med over i det nye firma, fortæller Susanne Sommer.

Stort jysk plejefirma mistænkt for konkursrytteri

Men Susanne Sommer havde en underlig fornemmelse i maven efter mødet, og da hun blev kontaktet af koordinator Helle Thorsager mandag morgen, havde hun ombestemt sig.

- Jeg sagde til hende, at jeg ikke havde lyst til at fortsætte. Hun blev meget overrasket, men hun respekterede min beslutning, og jeg har ikke hørt fra hende siden, fortæller Susanne Sommer.

Plejedirektør afviser mistanke om konkursrytteri

Fagbladet FOA har talt med flere andre tidligere ansatte, som deltog på mødet på Lundborgvej i Viborg, hvor Midtjysk Pleje og Erhverv i dag holder til, og de bekæfter Susanne Sommers oplevelser på mødet.

Flere borgere har desuden oplyst over for Viborg kommune, at de i dagene efter konkursen af Cenz Service Partner A/S blev kontaktet af Midtjysk Pleje og Erhverv med tilbud om, at de kunne beholde deres gamle plejer fra Cenz Service Partner A/S. Det fremgår af et notat fra Socialudvalgets møde den 3. september i år.

I Viborg Kommune overvejede Socialudvalget at melde Midtjysk Pleje og Erhverv Aps til politiet for brud på tavshedspligten.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?