Stort jysk plejefirma mistænkt for konkursrytteri

Et privat plejefirma med afdelinger i flere jyske byer gik konkurs med en gæld på over ni millioner kroner. Dagen efter blev medarbejderne tilbudt at fortsætte i et andet plejefirma med direktørens ekskone i spidsen. Det ligner konkursrytteri, mener ekspert

Anne-Mette Boeriis har 30.000 kr. tilgode i privat plejefirma, som bliver beskyldt for konkursrytteri. (Foto: Niels Aage Skovbo)
Anne-Mette Boeriis har 30.000 kr. tilgode i privat plejefirma, som bliver beskyldt for konkursrytteri. (Foto: Niels Aage Skovbo)
Følg Sundhed

Da det private plejefirma Cenz Service Partner A/S gik konkurs, stod medarbejdere, skattevæsnet, og banken tilbage med regningen på over ni millioner kroner. Flere social- og sundhedsassistenter og SOSU-hjælpere er gået glip af mange tusinde kroner. Mindst 14 tidligere medarbejdere har i flere måneder ikke fået pension, selv om det så sådan ud på lønsedlerne. Det skriver Fagbladet FOA.

Social - og sundhedsassistent Anne-Mette Boeriis fik tilkendt 30.000 kroner plus renter i erstatning i april for en uretmæssig fyring. Hun og et andet FOA-medlem har stadig ikke fået deres penge fra det konkursramte selskab.

- Vi troede, at vi ville få vores penge i løbet af to til tre uger. Nu håber jeg bare på, at pengene kommer inden jul, så ungerne kan få nogle ordentlige gaver, siger social - og sundhedsassistent Anne-Mette Boeriis til Fagbladet FOA.

- Jeg vidste ikke, at det var ulovligt

Nyt firma i ekskonen og konens navn
Allerede dagen efter plejefirmaet Cenz Service Partner A/S gik konkurs, blev medarbejderne tilbudt arbejde i et andet privat plejefirma, Midtjysk Pleje og Erhverv Aps. De to firmaer ligner i mistænkelig grad hinanden.

Det nye selskab tilbyder ligesom det gamle selskab hjemmepleje i kommunerne Randers, Silkeborg og Viborg. Flere borgere, der fik hjemmepleje fra Cenz Service Partner A/S, er blevet kontaktet af det nye firma Midtjysk Pleje og Erhverv Aps. Borgerne er blevet tilbudt at få hjemmepleje fra de samme hjælpere, som de havde i Cenz Service Partner A/S, hvis de vælger Midtjysk Pleje og Erhverv Aps.

Ejerne af det konkursramte selskab, Carsten Nielsen og Steen Petersen, har officielt ikke noget at gøre med det nye plejefirma. Men firmaet er stiftet af Steen Petersens kone, og den tidligere direktør i Cenz Service Partner A/S, Carsten Nielsens tidligere samlever, er direktør i det nye firma.

Det ligner en konkurs
Professor i Jura ved Aalborg Universitet og ekspert i selskabsret Erik Werlauff vurderer ud fra Fagbladet FOA’s oplysninger, at alt tyder på, at der reelt var tale om virksomhedsoverdragelse maskeret som en konkurs.

- Det lyder som om, at der har fundet en virksomhedsoverdragelse sted. Men så skal man betale for det, og så kan man ikke bare slippe ved at lade virksomheden gå konkurs, siger han til Fagbladet FOA.

Anne Mette Jensen fra Randers er en af de social- og sundhedsassistenter, som skiftede fra Cenz Service partner A/S til Midtjysk Pleje og Erhverv.

- Vi blev indkaldt til personalemøde den 11. marts, hvor Carsten Nielsen fortalte os, at Cenz var blevet for store og havde for mange ansatte. Det var noget med nogle forsikringsforhold, hvorfor vi skulle overføres til Midtjysk Pleje og Erhverv. Alternativt kunne vi sige op, fik vi at vide, fortæller den tidligere medarbejder.

Alle syv medarbejdere i Randers-afdelingen af Cenz Service Partner A/S accepterede at få overført deres ansættelse til det nye selskab, fortæller Anne Mette Jensen.

De ansatte fortsatte med at betjene borgerne i Randers i uniformer og firmabiler fra Cenz.

Ekstra Bladet har talt med Carsten Nielsen, der afviser mistanken om konkursrytteri.

- Alt er foregået efter bogen. Vi accepterede, at Helle Sørensen (tidligere samlever, red.) etablerede Midtjysk Pleje og Erhverv, fordi hun ikke længere kunne passe sit job i Cenz pga. rygproblemer. Der er ikke noget mærkeligt i, at ledelse, medarbejdere og til en vis grad kunder er de samme som i Cenz. Der var netop en god synergi-effekt i, at vi kunne bruge de samme ansatte, siger Carsten Nielsen.

Se hele konfrontationen med Carsten Nielsen her:

Plejedirektør afviser mistanke om konkursrytteri

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time