Kommunal chef: Livskvalitet er Michaels eget ansvar

I Gladsaxe Kommune mener afdelingschef for psykiatri og handicap, det er helt rimeligt, at Michael Gothenborg får frataget sin personlige hjælpeordning

- Michael (billedet) er vel ikke mere afhængig af at komme udenfor end så mange andre, mener den kommunale chef  i Gladsaxe Kommune. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
- Michael (billedet) er vel ikke mere afhængig af at komme udenfor end så mange andre, mener den kommunale chef i Gladsaxe Kommune. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

HJÆLP OS: Kender du til lignende sager? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Ifølge den kommunale chef i Gladsaxe, Elinor Kyhnauv, er den lammede mand nemlig ikke mere afhængig af at komme udenfor en dør end andre mennesker:

- Michael er vel ikke mere afhængig af at komme udenfor end så mange andre? Jeg kan heller ikke sige, at nu vil jeg ud af døren, fordi der er noget, jeg skal, forklarer Elinor Kyhnauv til Ekstra Bladet.

- Siger du, der ikke er nogen forskel på dig og Michael?

- Det siger jeg ikke. Det, jeg mener, er, at vi alle på forskellig vis er begrænset af, at vi bare kan gøre det, vi har lyst til.

Hjerneskadet fodboldikon fængsles til sin kørestol

- Hvor meget er Michael begrænset?

- Han er begrænset af, at han fysisk ikke kan komme nogle steder.

Michael Gothenborg skriver om sin sag på Facebook - følg med her

- Mener du, det er et værdigt liv at sidde alene i en kørestol de fleste dage i døgnets 24-timer?

- Michael får jo den støtte, som er gældende for det serviceniveau, der er i Gladsaxe Kommune.

Endelig hjælp til syge Karoline Endelig hjælp til syge Karoline

- Jeg kender nogen personligt, der har et værdigt liv, selv om de sidder i en kørestol. Om man har et værdigt og godt liv med livskvalitet, det er jo meget op til en selv.

I slutningen af interviewet understreger Elinor Kyhnauv, at det ikke skyldtes en spareøvelse, at man nu har fjernet Michael Gothenborgs hjælpeordning. Hun forklarer, at kommunen i år har brugt flere penge på de såkaldte BPA-ordninger og lover Ekstra Bladet at sende dokumentation herfor. Vi har dog ikke modtaget de lovede tal fra kommunen.

HJÆLP OS: Kender du til lignende sager? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)