Annonce:
Annonce:

Kritik: Ministeren tager ikke kommunernes lovbrud alvorligt

Annette Vilhelmsen (SF) bliver kritiseret fra flere sider, fordi hun ikke forholder sig til, at ulovlig sagsbehandling er en god forretning for kommunerne

Annette Vilhelmsen (SF) kritiseres for at løbe fra sit ansvar som socialminister (Foto: Niels Hougaard).
Annette Vilhelmsen (SF) kritiseres for at løbe fra sit ansvar som socialminister (Foto: Niels Hougaard).
Annonce:
Følg Sundhed

Det er en god forretning for kommunerne at bryde loven og lave dårlig sagsbehandling over for syge og svage danskere. Det har Ekstra Bladet i en artikelserie vist.

Noah er ikke syg nok - mor skal i arbejde

Når de klager til Ankestyrelsen, risikerer de at vente flere år på en afgørelse. Ventetiden hos ankemyndighederne er i gennemsnit 198 dage. Og hvis de får medhold, bliver de ikke kompenseret for den tid, de har ventet uden hjælp.

Vilhelmsen: Ok kommuner tjener penge på dårlig sagsbehandling

Avisen har forsøgt at få svar fra socialminister Annette Vilhelmsen (SF), hvorfor kommunerne ikke kan straffes. Socialministeren vil dog hverken deltage i et interview eller forholde sig til skriftlige spørgsmål. Og det møder voldsom kritik fra flere sider:

- Ministeren virker fuldstændigt uinteresseret i at gå ind i sagen. Det viser, at det at tage vare på de svageste i det danske samfund, det er åbenbart ikke hendes opgave, siger Eyvind Vesselbo, socialordfører for Venstre.

Annonce:

- Man kan ikke lukke øjnenene for, at der her er en mulighed for, at de mest udsatte i det danske samfund bliver tabere. Det er det, der sker her, siger han.

Patientorganisation: Kære minister, sådan løses kommunernes lovbrud

Også regeringens støtteparti Enhedslisten tager sagen alvorligt.

- Hvis en kommune har begået en fejl, og har borgeren vundet en klagesag, skal kommunen selvfølgelig rette fejlen og betale de penge, de måtte skylde borgeren, skriver Frank Aaen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Det kan ikke være sådan, at kommunen tjener penge på at behandle borgerne forkert. Enhedslisten vil tage sagen op over for ministeren.

Kommunerne tjener penge på at sylte samfundets svageste

Også en anden af ministerens modstandere kritiserer socialminister Annette Vilhelmsen for hendes passivitet.

- Jeg synes, det er dybt problematisk, at ministeren ikke vil forholde sig til problemstillingen. Jeg har svært ved at leve med som politiker, at der sker lovbrud på området, og det så ikke har nogle konsekvenser, siger Karina Adsbøl, handicapordfører for Dansk Folkeparti.

- Man skal huske på, det handler om mennesker, der ikke får den hjælp, de ifølge loven har krav på. Det er uholdbart, og det er ikke et retssamfund værdigt, fastslår hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: