Annonce:
Annonce:

Tiltale: Solgte 200.000 slankepiller fra frisørsalon

Nordsjællandsk ægtepar scorede ifølge anklageskrift millioner på at sælge ulovlige og farlige slankepiller.

Sådan ser nogle af de piller, som parret er tiltalt for at sælge, ud. (PR-foto)
Sådan ser nogle af de piller, som parret er tiltalt for at sælge, ud. (PR-foto)
Annonce:
Følg Sundhed

HJÆLP OS: Har du kendskab til salg af ulovlige slankepiller? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

196.815 ulovlige slankepiller. Det er hvad et nordsjællandsk par står tiltalt for at have solgt fra deres frisørsalon og via internettet til kunder i Danmark og andre dele af Europa.

31. januar begynder retssagen imod parret, der ifølge anklageskriftet fra sommeren 2007 og fire år frem skulle have tjent styrtende på at indføre slankepiller fra Kina og sælge dem videre.

Salget skete på trods af, at det i Danmark og resten af EU er ulovligt at indføre og sælge lægemidler fra lande uden fra EU.

- Det er klart en af de rigtigt store sager, lyder vurderingen fra specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, Sameer Kohli, der dog ikke kan udtale sig yderligere, da Sundhedsstyrelsen skal vidne i sagen.

Ulovlig medicin vælter ind i Danmark

Annonce:

Hvis retten i Helsingør vælger at lytte til anklager i sagen, Michael Qvist, kan det betyde, at parret må betale mindst en halv million kroner i bøde.

Men den økonomiske bet stopper ikke her, anklageren mener nemlig også, at parret skal have konfiskeret fortjenesten på over 3,4 millioner kroner, som de ifølge anklageskriftet skulle have scoret ved det ulovlige pillesalg.

DOKUMENTATION: Her er alle de farlige slankemidler

Det er slankepiller af mærkerne Li Da og Miaozi, som parret er tiltalt for at have solgt. Ens for pillerne er, at de indeholder stoffet sibutramin, som på grund af alvorlige bivirkninger blev taget af markedet i EU i 2010.

Ekstra Bladet har tidligere afdækket, hvordan Sundhedsstyrelsen årligt beslaglægger tusindvis af ulovlige piller ved grænsen.

Det er typisk potensmidler eller netop slankepiller, der går i styrelsens net. Undersøgelser af pillerne har vist, at de ofte indeholder andre stoffer, end dem de skilter med.

Annonce:

- Der kan være sundhedsmæssige problemer med at tage den slags lægemidler. Problemet kan være, at midlerne ikke deklarerer, hvad de indeholder, at producenterne ikke oplyser hvilke bivirkninger, der kan være forbundet med midlet, eller at de overdriver midlets effekt, forklarer Sameer Kohli.

De samme problemer gør sig gældende omkring Li Da og Miaozi. På de hjemmesider, hvor Ekstra Bladet har fundet dem til salg, fremgår det, at midlerne er 100 procent naturlige. Ingen steder fremgår det, at de faktisk indeholder et stof, der er forbudt i EU.

Ekstra Bladet har været i kontakt med de tiltalte i sagen, men de ønskede ikke at udtale sig.

HJÆLP OS: Har du kendskab til salg af ulovlige slankepiller? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: