Annonce:
Annonce:

Ventetid på akuttelefon 1813: 12 min. og 20 sekunder

Der er måske ikke noget at sige til, at flere borgere var rasende over ventetiden på Region Hovedstadens akuttelefon i årets første døgn - den gennemsnitlige ventetid var nemlig 12 min. og 20 sekunder

Den længste ventetid på akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden i årets første døgn var ikke mindre end 48 minutter. PR-foto
Den længste ventetid på akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden i årets første døgn var ikke mindre end 48 minutter. PR-foto
Annonce:
Følg Sundhed

Er du blevet ramt af de lange ventetider på 1813? Og vil du stå frem og fortælle din historie til os? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Den længste ventetid på akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden i årets første døgn var ikke mindre end 48 minutter. Og den gennemsnitlige ventetid på akuttelefonen i hele døgnet var på 12 min. og 20 sekunder, hvor de havde 6000 opkald.

Det fortæller Freddy Lippert,som er direktør for Region Hovedstadens præhospitale virksomhed. Han har ansvaret for hele akut-området.

Patient: Jeg tør ikke ringe 112

Derfor er det måske ikke så mærkeligt, at flere borgere var rasende over, at de ikke kunne komme igennem på den nye akuttelefon.

- Man ringer også 1813, hvis man er i tvivl om det er livstruende eller ej?

Annonce:

- Nej, hvis borgerne tror at det er akut og livstruende så skal de som altid ringe 112, og her har vi en gennemsnitlig ventetid på 4 sekunder.

-Risikerer I ikke, at det kan blive så alvorligt, at det kan koste menneskeliv med de ventetider?

- Nej. Det mener jeg ikke. Hvis borgerne mener det er akut og livstruende, så ringer de 112. Og det gør de 120.000 gange om året hos os, siger Freddy Lippert.

Han forklarer, at 20 procent af opkaldene slet ikke er akut eller livstruende, og her sender de heller ikke en ambulance.

- Men det er bedre, at de ringer, hvis de er i tvivl, siger Freddy Lippert.

Han forklarer, at de på 1813-telefonen, som har fungeret i to år, har erfaring for, at folk godt kan finde ud af, hvornår det er akut og livstruende.

- Det er faktisk under 1 procent, hvor vi taler med dem og borer i symptomerne, og finder ud af, at det kunne være alvorligt. Og så sender vi en ambulance ud til dem, siger Freddy Lippert.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: