Plejedirektør afviser mistanke om konkursrytteri

Plejedirektør i Cenz afviser alle mistanker om, at firmaet har planlagt konkurs og ulovligt har opfordret medarbejdere til at opsøge borgere

Direktør i Cenz, Carsten Nielsen, afviser alle mistanker om konkurrsrytteri.
Direktør i Cenz, Carsten Nielsen, afviser alle mistanker om konkurrsrytteri.
Følg Sundhed

Direktøren i det konkursramte plejeselskab Cenz afviser alle anklager om konkursrytteri. Han kan ikke genkende beskyldningerne om, at medarbejderne blev opfordret til at opsøge deres tidligere kunder for at få dem med over i Midtjysk Pleje og Erhverv, som hans tidligere samlever Helle Sørensen er direktør for.

- Alt er foregået efter bogen. Vi accepterede, at Helle Sørensen (tidligere samlever, red.) etablerede Midtjysk Pleje og Erhverv, fordi hun ikke længere kunne passe sit job i Cenz pga. rygproblemer. Der er ikke noget mærkeligt i, at ledelse, medarbejdere og til en vis grad kunder er de samme som i Cenz. Der var netop en god synergi-effekt i, at vi kunne bruge de samme ansatte, siger Carsten Nielsen.

Stort jysk plejefirma mistænkt for konkursrytteri

- Vi har selvfølgelig ikke planlagt at gå konkurs med Cenz. Vi fik i juli et krav fra Nordea om, at vi skulle indbetale 1 mio. kr. på vores kassekredit. Vi foreslog en afdragsordning, men det sagde banken nej til, og derfor indgav vi konkursbeglæing, fortæller Carsten Nielsen.

Opsøgte tidligere kunder

Ekstrabladet.dk og Fagbladet FOA har talt med flere medarbejdere i Cenz, som har forklaret, at Carsten Nielsen og ledelsen i Midtjysk Pleje og Erhverv opfordrede medarbejderne til at tage kontakt til deres borgere for at få dem med over i det nye firma.

- Jeg vidste ikke, at det var ulovligt

Den opfordring kom i følge medarbejderne på et møde den 16. august i år. Men Carsten Nielsen nægter at have opfordret sine tidligere medarbejdere til at begå ulovligheder.

- Jeg var til stede ved mødet, men jeg har ikke sagt noget om, at medarbejderne skulle opsøge borgerne. Det er ulovligt, og det har jeg naturligvis ikke gjort, siger Carsten Nielsen til eb.dk.

Carsten Nielsen forklarer, at medarbejderne var kede af det, og at de blev opfordret til at 'skabe deres eget job'.

- Mange af dem græd, fordi de jo havde mistet deres arbejde. Men jeg sagde til dem, at de selv kunne være med til at skabe deres job. F.eks. ved at tage fat i Midtjysk Pleje og Erhverv, siger Carsten Nielsen.

Carsten Nielsen erkender, at han og den øvrige ledelse har været indkaldt til møde i Randers Kommune, hvor det blev indskærpet, at Midtjysk Pleje og erhverv ikke må opsøge borgerne direkte.

- Men der var også andre plejefirmaer til stede, og det er altså ikke kun os, der skulle have den besked, siger Carsten Nielsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time