Lægebesøg: Det bliver lige 1.000 kroner, tak!

Du skal have kontanter med fra 1. september, hvis konflikten mellem lægerne og regionerne ikke bliver løst - og prisen for et besøg afhænger helt af, hvor du bor

Priser på helt op til 1.000 kroner bliver ikke urealistiske, hvis du skal bruge hende her efter 1. september. (Colourbox)
Priser på helt op til 1.000 kroner bliver ikke urealistiske, hvis du skal bruge hende her efter 1. september. (Colourbox)
Følg Sundhed

Landets praktiserende læger regner i disse uger på, hvor meget de egentlig er værd.

For fra 1. september kan det være slut med - gratis - at komme i behandling for ondt i mavsen eller den årlige influenza. I hvert fald hvis lægerne ikke får løst deres konflikt med danske regioner.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der stor opbakning blandt lægerne til at tage det ultimative våben i brug: Hver gang patienterne møder op til en konsultation, så hives regningsblokken frem.

Lægebesøg kan koste dyrt

Og prisen kommer ifølge lægernes egen organisation helt til at afhænge af, hvor i landet du bor.

Der findes ellers i dag fælles takster for den afregning, lægerne laver med det offentlige, når du har været forbi lægen. Men da lægerne er selvstændige virksomheder, er det forbudt at koordinere priserne.

Det betyder, at hver enkelt læge skal finde ud af, hvad det koster ham at have ansatte, betale husleje og udbetale løn til lægen selv. Og ud fra det regnestykke laves der så en prisliste hos hver enkelt læge.

Kitler på barrikaden

Med andre ord kan et sundhedstjek hos lægen i Hellerup sagtens blive markant dyrere end hos lægen i Thisted. Og læger, som er populære, kan også vælge at køre med en mere ' eksklusiv' prisliste.

Det er i øvrigt ikke sikkert, at patienterne kan få refunderet deres lægeregninger.

Det er nemlig op til de enkelte regioner og politikerne at afgøre, hvor meget - hvis overhovedet noget - de vil betale af regningen.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.