Annonce:
Annonce:

Sygeformand: - Elektrochok-forslag er helt ude i hampen

Formanden for de psykisk syges forening kender kun alt for godt til, hvordan lægekonsulenter overtrumfer speciallægers vurdering af syge borgere

Pia Jakobsen håber, at Norddjurs Kommune i slutningen af maj alligevel vil henvise hende til et ressourceforløb. (Foto: Ernst Van Norde)
Pia Jakobsen håber, at Norddjurs Kommune i slutningen af maj alligevel vil henvise hende til et ressourceforløb. (Foto: Ernst Van Norde)
Annonce:
Følg Sundhed

Pia Jakobsen, Trine Christensen og Paw Sommer har en ting til fælles. De har alle oplevet, at kommunale lægekonsulenter, der aldrig har mødt dem, har modsagt de speciallæger, som har vurderet dem til at være uarbejdsdygtige.

Men de tre syge borgere er langt fra alene. Ekstra Bladets afsløringer af lægekonsulenternes metoder i Norddjurs og Randers Kommuner har ført til en lang række henvendelser fra borgere i andre kommuner, som står i samme situation.

Trine slog kræften - men tabte til kommunens kendislæge

Det overrasker ikke Knud Kristensen, der landsformand i de psykisk syges forening SIND.

- Vi har ikke lavet en undersøgelse af det, men det er et problem, som vi jævnligt får henvendelser om fra vores medlemmer, fortæller han.

Med førtidspensionsreformen blev det besluttet, at lægekonsulenter ikke længere skulle tages med på råd, når der skulle tages stilling til førtidspension.

Annonce:

Den ordning mener Knud Kristensen, at man bør udbrede til at gælde vurderingen af alle former for sociale ydelser og tiltag.

- Hvis der skal bruges en lægeerklæring, så bør det være en offentlig ansat læge i regionens sundhedsvæsen, der skal vurderer borgeren – ikke en kommunal lægekonsulent, siger Knud Kristensen.

Kommune til syg borger: Vi mangler at forsøge elektrochok

I dag står Pia Jakobsen frem i Ekstra Bladet og fortæller, hvordan Norddjurs Kommune har afvist at henvise hende til et ressourceforløb, blandt andet fordi kommunens lægekonsulent har foreslået, at elektrochok ville kunne forbedre hendes arbejdsevne.

Det afviser den speciallæge, som kommunen fik til at lave en second opinion, men alligevel bruger kommunen den manglende elektrochok-behandling som et af argumenterne for at sige nej til et ressourceforløb.

- Det er helt ude i hampen, at stille den slags krav. Ikke fordi det er farligt at give elektrochok, men for nogle mennesker er det afskrækkende. Og så bliver der jo tale om tvangsmæssig behandling, hvis man siger, du må selv om det, men hvis du ikke får behandlingen, får du ingen penge, mener Knud Kristensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: