Personlig træner: Fies præstation svarer til at bestige Mount Everest

Fie Friedrichsen, der har tabt 70 kilo på to år, har gennemført en kraftpræstation, siger hendes personlige træner

Fie Friedrichsens personlige træner Per Nielsen fortæller, at den 21-årige kvinde har gennemført en kraftpræstation i form af hendes vægttab. (Foto: Jacob Damkjær Nielsen / Lokalavisen.dk )
Fie Friedrichsens personlige træner Per Nielsen fortæller, at den 21-årige kvinde har gennemført en kraftpræstation i form af hendes vægttab. (Foto: Jacob Damkjær Nielsen / Lokalavisen.dk )

En kraftpræstation, der svarer til at bestige Mount Everest.

Så hård er den kamp, 21-årige Fie Friedrichsen har været igennem for at tabe 70 kilo på to år.

Det fortæller Per Nielsen, der blev Fie's personlige træner, da hun 'ramte muren' ved omkring 105 kilo, og havde brug for hjælp til at tabe de sidste 35 kilo.

Da hun stillede sig op på vægten efter hendes 19-års fødselsdag, viste den 140 kilo.

Fie tabte 70 kilo på to år: Sådan gjorde jeg

Det fik hende til at tage en radikal beslutning, og hun ændrede sine kostvaner fuldstændigt, og begyndte at motionere.

Et andet menneske
De første 35 kilo klarede hun helt selv at tabe, men derefter fik hun behov for en, der kunne styre hendes træning.

- Første gang jeg mødte Fie lyttede jeg meget til, hvordan og hvorledes hun selv tænkte om det. Jeg stillede nogle spørgsmål og tog udgangspunkt i, hvor hun var, og hvad hun gav udtryk for. For den Fie jeg møder på 105 kilo er et helt andet menneske, end den Fie, hun er i dag, siger Per Nielsen til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at han skulle være skarp til at holde fast i hende og prøve ting af, så hun hele tiden følte, at hun fik succes.

21-årige Fie: Jeg slap ud af mit fedtfængsel

- Det var en svær alder hun havde, da jeg mødte hende. Der sker så mange ting, og der er så mange tanker, der går igennem hovedet. Hun vil jo heller ikke skuffe nogen, lyder det fra Per Nielsen.

Han fortæller, at der er mange floskler omkring vægttab.

- En af de store er den med, at det er deres egen skyld, og de skal bare tage sig sammen. Det holder ikke, og man kan lige så godt smide det ud i skraldespanden. Der er så mange lag i det at skulle tabe sig, siger Per Nielsen.

Ydmyg og nysgerrig
Han fortæller, at Fie igennem forløbet har været meget ydmyg og meget nysgerrig, og haft et fantastisk gå på mod.

- Selvfølgelig har vi også været ude i nogle situationer, hvor jeg har måttet revidere tingene og gøre noget helt andet, siger Per Nielsen.

Han mener, at Fie Friedrichsen, der bor i Frederikssund, har leveret en kraftpræstation.

- Du kan jo nærmest sammenligne det med at bestige Mount Everest. Det er exceptionelt svært. Det kan være rimeligt nemt for nogle personer at komme ned i vægt, hvis man er i et kontrolleret miljø. Og det har hun været, fordi hendes mor også har været der. Men hun har alligevel stadig gjort det selv, siger Per Nielsen.

Men når man først har tabt sig, så siger al statistik, at man tager det på igen.

- Indtil videre er hun gået mod den statistik. Og det er fantastisk, lyder det fra træneren.

Han siger, at hun holder vægten nogenlunde med de 65-68 kilo hun er kommet ned på nu, men det er langt fra forbi, fordi vægten gerne skulle holdes resten af livet. Man kan se i statistikkerne, at måden folk har tabt sig på i de vægtklasser, er også den måde de skal leve på resten af livet for at bevare vægttabet.

- Hun (Fie red.) har statistikken imod sig, og det er sindssygt svært, men lige pt. har hun altså kunne holde den. Og det skal hun have stor 'credit' for, siger Per Nielsen.