Ebola-panik i nat: Derfor blev patienten indlagt

En dansk patient blev i nat indlagt på Hvidovre Hospital på grund af mistanke om ebola-virus

På Hvidovre Hospital har de gjort alt klar, hvis katastrofen er ude, og Ebola kommer til Danmark. Ekstra Bladet besøgte hospitalet i august.

Hjælp os: Ved du noget? Kender du patienten? Eller er du patienten? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Det var en helt almindelig dansker, der havde været i Vestafrika, som i aftes blev indlagt på Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital på grund af mistanke om den frygtede Ebola-virus.
- Patienten havde feber. Hvis man har feber og har været i det område (Vestafrika red), så er man principielt under mistanke, siger Torben Mogensen vicedirektør på Hvidovre Hospital til Ekstra Bladet.

Han vil ikke fortælle, hvor gammel danskeren var, men det var ikke en sundhedsfaglig person.

Infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital var i nat lukket på grund af mistanken om, at den danske patient havde Ebola-virus.

Afdelingen var lukket fra 22-23 tiden og omkring tolv timer frem, men den er nu åbnet igen efter det blev afkræftet, at vedkommende havde ebola.

Lukket i 12 timer
- Det forløb helt som vi forventede. Man afkræftede det med blodprøver, og da vi havde afkræftet det, så ophævede vi isolationen, siger Torben Mogensen.

Han fortæller, at et sådant beredskab foregår på den måde, at man får isoleret stuen, og får patienten ind gennem døren udadtil, så man ikke kommer igennem hospitalet. Og så låser man dørene.

- Så sætter man undertryk på, hvis det er nødvendigt. Det er det nu ikke med ebola, men det kan man gøre, siger Torben Mogensen.

Han fortæller, at man skal gå ind og ud gennem sluser, man skal skifte tøj, og man skal klæde om. Og man får rumdragter på.

- Det foregik stille og roligt. Der er noget praktisk, der skal laves. Vi flyttede rundt på patienter. Det bliver man nødt til. Men inden for samme afdeling, siger Torben Mogensen.

 

1 af 3 Vicedirektør ved Hvidovre Hospital, læge Torben Mogensen, bekræfter, at man har haft en patient indlagt på grund af mistanke om ebola. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 3 Sådan ser sundhedspersonalet ud, når der er ebola-beredskab.
3 af 3 En dansker blev i nat indlagt på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre på grund af mistanke om ebola. (Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer