Annonce:
Annonce:

Ebola-mistanke i Danmark: Patient er fra Læger Uden Grænser

Det er en medarbejder fra Læger Uden Grænser, som lige nu ligger i isolation på Hvidovre Hospital på grund af mistanke om ebola

Sådan fungerer Ebola-beredskabet på Hvidovre Hospital.
Annonce:
Følg Sundhed

Tidligere i dag blev en medarbejder fra Læger uden Grænsers danske afdeling indlagt på Hvidovre Hospital med mistanke om ebola-smitte.

Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

Den pågældende medarbejder har ifølge Læger uden Grænser været udsendt i Vestafrika i forbindelse med netop den seneste tids udbrud af ebola.

Mulig ebola-patient på Hvidovre Hospital

Medarbejderen har selv konstateret en temperaturstigning, hvilket vedkommende indrapporterede. Det fik Sundhedsstyrelsen og Hvidovre Hospital til at iværksætte beredskabsplanen for ebola.

- Det vigtigste for os er at få afkræftet eller bekræftet diagnosen, hvilket betyder, vi skal have taget en blodprøve hurtigst muligt, som bliver sendt til Statens Serum Institut, der kan lave den analyse, siger vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen til dr.dk.

Annonce:

Resultatet kommer dog først i løbet af eftermiddagen eller aftenen.

Så dødelig er ebola

Her er ebolas blodige historie

- Patienten bliver nu isoleret, og personalet tager forholdsregler i forhold til, hvis det nu var ebola, og så afventer vi prøven, forklarer Torben Mogensen.

Det er anden gang på et par uger, Hvidovre Hospital tester en patient for ebola. Senest var det en DR-medarbejder, der blev indlagt, men han viste sig ikke at være smittet.

Ifølge Torben Mogensen minder det nuværende tilfælde meget om netop DR-medarbejderen, som blev testet for cirka to uger siden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: