Annonce:
Annonce:

Derfor skal du ikke frygte ebola i Danmark

Det er urealistisk at Danmark bliver ramt af et ebola-udbrud, lyder det fra Sundhedsstyrelsen

Se hvordan fungerer ebola-beredskabet på Hvidovre Hospital fungerer her.
Annonce:
Følg Sundhed

Der er ikke noget at være bange for. Det er nemlig helt urealistisk, at vi får et udbrud af ebola-virus i Danmark.

- Den almindelige danske befolkning behøver ikke være bekymret, siger Annlize Troest, der er overlæge i afdelingen Sygehuse og Beredskab i Sundhedsstyrelsen.

Tidligere i dag blev en medarbejder for Læger Uden Grænser indlagt på Hvidovre Hospital med mistanke om ebola-smitte. Men danskerne behøver altså ikke være urolige for at blive smittet.

- For det første er der ingen turister i de lande, der er ramt. Alle danskere der er dernede arbejder for nødhjælpsorganisationer og er på dansker-listen, så der er styr på dem, forklarer Annlize Troest.

Dermed er det let for sundhedsmyndighederne at identificere en eventuelt smittet person og tage hånd om problemet, hvis en af danskerne skulle blive smittet.

- Man vil med det samme tage kontakt til de personer, som vedkommende har haft kontakt med og tage sine forholdsregler. Skulle personer blive smittet ombord på et fly til Danmark har vi også beredskab i lufthavnene, som kan tage sig af det, fortæller Annlize Troest.

- Samtidig har vi ikke de flagermus i Danmark som bærer smitten, dermed er der ikke noget, som kan bevare sygdommen i Danmark, siger Annlize Troest.

Til gengæld beskriver overlægen situationen i Vestafrika som yderst kritisk.

- Det er meget alvorligt. Det er det værste udbrud siden sygdommen blev opdaget i 1976. Og det er vores indtryk at sundhedsvæsnet i de ramte lande er på sammenbruddets rand, siger Annlize Troest.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: