Annonce:
Annonce:

Her bryder han et tabu

For et år siden punkterede lægerne hans drøm om en model- og fitnesskarriere, men 33-årige Blake Beckford ville det anderledes

For et år siden havde lægerne sagt, at han ikke kunne komme til at træne som hidtil og drømmen om at blive fitness-model var urealistisk. (Foto: Polfoto)
For et år siden havde lægerne sagt, at han ikke kunne komme til at træne som hidtil og drømmen om at blive fitness-model var urealistisk. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Sundhed

Det er et tabu for mange, en skjult hemmelighed, som man ikke bryder sig om at vise offentligt.

Nu har modellen og bodybuilderen Blake Beckford demonstreret, at man kan stå frem med stomipose og blive hyldet, som en vinder. Det skete i sidste uge, hvor han blev kronet som kategorivinder ved Pure Elite-fitness-konkurrencen i Winter Gardens i engelske Margate.

Sejren kom selvom læger havde erklæret, at hans stomi ville gøre det umuligt for ham at blive fitness-model.

Den 33-årige bodybuilder havde satset stort på både fitness og modelkarriere, da han i 2003 fik konstateret lidelsen Colitis ulcerosa, og han efterfølgende røg ud og ind af hospitalet og måtte igennem flere forskellige behandlinger.

Annonce:

Gik på toilettet op til tyve gange om dagen
Han måtte opgive den daglige træning, tabte vægt og muskelmasse ind til 2012, hvor sygdommen blev væsentligt forværret, og han nu måtte gå på toilettet op til 20 gange om dagen.

I oktober sidste år måtte han under kniven, og han fik fjernet tyktarmen.

Viser ar efter kræft: 'Det er symboler på overlevelse'

Efterfølgende forlod han hospitalet med en stomipose og besked om, at han aldrig ville kunne træne som hidtil og dermed heller ikke blive fitness-model.

I starten af 2014 trodsede han så alligevel lægernes dom og begyndte at træne igen. Gradvist skruede han op for træningsmængden og her, mindre end et år senere, er forvandlingen er bemærkelsesværdig. Da han gik på scenen i Margate iklædt meget lidt tøj, stomipose var det med en krop, som de fleste mænd ville misunde ham.

33-årige Blake Beckford på scenen i Margate, hvor vandt i fitness-kategorien for største forvandling. (Foto: Polfoto)
33-årige Blake Beckford på scenen i Margate, hvor vandt i fitness-kategorien for største forvandling. (Foto: Polfoto)
 

Annonce:

- Det var min første konkurrence nogensinde. Jeg var kun lige begyndt med det, da jeg for ti år siden blev ramt af Colitis ulcerosa. Det var siimpelthen fantastisk at kunne deltage i en konkurrence, og vinde over folk, der ikke har været igennem det, som jeg har, forklarer Blake Beckford til Daily Mail.

Fitness-konkurrencen i Margate havde adskillige kategorier, hvor Blake Beckford stillede op i flere af dem. Han vandt i kategorien for største forvandling. Dommerne skulle i den sammenligne deltagernes fremtoning på scenen med billeder fra før de begyndte at træne. For Blake Beckfords vedkommende var førbilledet taget umiddelbart efter, at han havde forladt hospitalet for et år siden.

Blake Beckford første dag efter at have forladt hospitalet i november 2013. (Foto: Polfoto)
Blake Beckford første dag efter at have forladt hospitalet i november 2013. (Foto: Polfoto)
 

Siden i sommers har han arbejdet som model og personlig træner.

Han håber, at han med sin optræden med stomipose kan vise andre i samme situation, at alt er muligt, også selvom man bliver ramt af en lidelse, der for mange betyder lavere selvværd.

- Der er to måder, du kan reagere på alvorlige helbredsproblemer. Du kan tænke, at det er 'game over' eller du kan gøre ligesom mig, og sige, at du tror på det og så gøre dit bedste, forklarer han.

22-årig med stomi: Jeg er stolt af den

Annonce:

- Det tog tid for mig at genopbygge troen på mig selv, bare tale åbent med andre om at have stomi, viser andre, hvad jeg havde.

- Over tid indså jeg, at det her er den jeg er og operationen fik mig til at føle mig som et nyt menneske, mit energiniveau steg og jeg kunne nyde livet mere.

Så genopstod drømmen om fitness og modelkarrere.

- Jeg spurgte lægerne om jeg kunne træne, og de advarede mig om blandt brok og andre problemer. De sagde, at bare det at løfte vægte og træne med henblik på at blive model ville være uopnåeligt og usandsynligt, forklarer Blake Beckford.

Du kan det, du vil
- Jeg tænkte, at jeg kunne træne lidt og se, hvad der ville ske. Man ejer sin krop og jeg fandt ud af, at jeg kunne håndtere det.

De første modelbilleder blev lavet i april, og interessen for ham og hans stomipose voksede.

Annonce:

- Jeg er opsat på at vise folk og omverdenen, at stomi ikke ændrer på den du er. Det betyder ikke, at du er normal, for du er ikke normal. Men det betyder, at du kan nå det, du vil, være attraktiv og du kan have et helt normalt liv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: