Chat med Giftlinjen: Så farligt er nikotin-væske

Nu kan du stille spørgsmål til Giftlinjens sygeplejerske Lars Christensen om risikoen ved nikotin-væske

Overlæge, Giftlinjen på Bispebjerg Hospital, Niels Ebbehøj er bekymret over, at flere og flere bliver forgiftet med livsfarlig nikotinvæske.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at livsfarlig nikotin-væske til e-cigaretter, bliver solgt i et væld af butikker rundt omkring i landet. Det sker på trods af, at ikke er en eneste forhandler har fået tilladelse af Sundhedsstyrelsen.

Denne lille flaske kan slå 50 børn ihjel

Væsken er så farlig, at 50 børn kan dø af 100 millimeter af den populære væske, vurderer overlæge Niels Ebbehøj fra Giftlinjen på Bispebjerg Hospital efter at have kigget på flasken.

- Giftlinjen får op mod 100 henvendelser om året om udsættelse for nikotin fra e-cigaretter. Det er en vældig stigning fra 2011, hvor der var under ti. Nogle få af børnene har været så svært medtaget, at de blev indlagt. Heldigvis er ingen døde, men det er selvfølgelig noget, vi frygter, siger overlæge Niels Ebbehøj fra Giftlinjen på Bispebjerg Hospital.

Men hvilke forholdsregler, skal du tage, hvis du alligevel gerne vil dampe?

Sygeplejerske hos Giftlinjen, Lars Christensen, chattede søndag med læserne om nikotinforgiftninger, der skyldes e-cigaretvæske.

Du kan genlæse chatten her: