Derfor bør din chef lade dig tage en lur i morgen eftermiddag

Meget vigtig info – sørg for at din chef læser med her

Overgangen til sommertiden kan ramme os så hårdt, at det bedste ville være, hvis vi fik en lur på arbejdet mandag, siger forskere. Foto: Colourbox
Overgangen til sommertiden kan ramme os så hårdt, at det bedste ville være, hvis vi fik en lur på arbejdet mandag, siger forskere. Foto: Colourbox
Følg Sundhed

Chefer gør klogt i at lade deres medarbejdere tage en lur på jobbet mandag, så de kan komme sig efter overgangen til sommertid i weekenden.

Det mener forskere, som på vegne af senge-producenten Silentnight og University of Leeds, har lavet en undersøgelse, der peger på, at mangel på søvn øger risikoen for diabetes, hjerteproblemer og depression, skriver The Sun.

Ifølge psykolog Nerina Ramlakhan kan skiftet til sommertid i weekenden betyde, at nogle medarbejdere kun formår at få omkring fire timers søvn inden arbejdsdagen mandag.

- Denne weekend stiller vi urene frem, og vi mister en times søvn søndag, siger psykologen.

- At miste en time i sengen er særligt skadeligt for folk, som allerede har problemer med søvnen, og ny research fra Silentnight har bevist, at mange briter, inklusive børn, har et farligt søvnunderskud.

Hun forklarer, at alt det elektroniske, unaturlige lys, som vi konstant er omringet af, for eksempel fra computeren, tv’et og mobiltelefonen kan have en negativ effekt på, hvor meget vi får lukket øjnene om natten og på kvaliteten af den søvn, vi får.

Sommertid i nat: - Vores borgere bliver mere kulrede og forvirrede

- Og ofte, selv når vi tror vi får en god lang nats søvn, er sandheden, at vores søvnkvalitet er ringe og at vi stadig vågner og føler os trætte, siger Nerina Ramlakhan.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.