Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

Det er aldrig for sent med et rygestop: Se her hvad du kan opnå i din alder

Tobaksrygning er skadeligt for dit helbred, og uanset, hvor gammel du er, kan du opnå sundhedsmæssige fordele ved et rygestop. Se her, hvad du kan vinde ved et rygestop i din alder.

Annonce:
Følg Sundhed

REKLAME

Nogle folk tror fejlagtigt, at det ikke kan betale sig at stoppe med at ryge, hvis de er kommet op i årene. Men det kan altid betale sig at kvitte tobakken, da det på sigt kan give ekstra leveår samt kan forbedre ens generelle helbred i løbet af blot få dage. Og det gælder også for de ældre.

En ting er nemlig, hvor mange år, man kan forvente at leve længere, når man kvitter tobakken. En anden er, at de år, man lever længere, kan blive med mindre sygdom og færre gener, når tobakken ikke længere er en del af ens hverdag.

Ekstra leveår ved et rygestop

Hvis vi starter med de ekstra leveår, er det estimeret, at rygere, der stopper med at ryge omkring 30-års alderen, kan have udsigt til 10 års ekstra levetid. Det kan derfor være en rigtig god beslutning at kvitte tobakken, mens man stadig er relativt ung.

Omkring 40-års alderen kan et rygestop i gennemsnit betyde ni ekstra leveår, mens det for folk omkring de 50 år kan give seks ekstra år. For folk omkring de 60 år kan rygestoppet i gennemsnit give tre ekstra leveår i forhold til, at man fortsatte med at ryge.

Og selv for de ældre, der nærmer sig 70 år, er der sundhedsmæssige fordele ved et rygestop, viser et stort studie ifølge Lungeforeningen.

Studiet viste nemlig, at stopper du med at ryge i 60-69 års alderen, reducerer du din risiko for at dø af hjertekarsygdom, lungerelaterede sygdomme eller lignende følger af rygning med hele 23 procent.

Bedre livskvalitet

Selv om man har passeret 60-års alderen, er det muligt at kunne forvente helbredsmæssige fordele ved et rygestop, fordele, der allerede kan vise sig efter timer og dage, mens andre kan komme på længere sigt.

Eksempelvis falder risikoen for blodpropper efter blot få dage uden røg, det samme gælder for iltoptagelsen, der hurtigt forbedres, mens man efter nogle måneder uden tobak kan hoste mindre og få lettere vejrtrækning

Ligesom risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme og lungekræft også falder i årene efter et rygestop. 

Det betyder, at man selv ved et rygestop i en høj alder kan se frem til raskere år med mindre sygdom og bedre fysisk tilstand.

Har man røget i mange år, kan det dog være svært at vinke farvel til tobakken og den medfølgende nikotinafhængighed. Her er det oplagt at gøre brug af rygestopmidler som nikotinplastrer og nikotintyggegummi, der kan lindre abstinenssymptomerne og gøre det nemmere at holde rygestoppet.

Nicorette®

Vi ved godt, at det kan være svært at stoppe med at ryge, men også at det er en af de mest fantastiske ting, du kan opnå. Vi hos Nicorette® er her for at hjælpe dig.

Vidste du, at hvis du kan komme igennem den første uge uden røg har du 9 gange større chance for at blive røgfri?*

Klik her for at finde ud af hvordan du kommer igennem den første svære uge.

*Uanset om du bruger nikotinprodukter eller ej


Læs altid vejledningen. For mere information se www.nicorette.dk DK-NI-2100151.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: