Det sker der hvis du ikke vasker hår i seks år

Wendi Tippets har ikke brugt shampoo i håret de sidste seks år. Nu deler hun ud af sine erfaringer

(Modelfoto: Polfoto)
(Modelfoto: Polfoto)

Amerikanske Wendi Tippets har ikke brugt shampoo i håret i de sidste seks år og nu deler hun ud af sine erfaringer i en klumme hos engelske Independent:

'Jeg har ikke brugt shampoo i håret i seks år, hvis du vælger at gøre det samme, så kan du godt indstille dig på, at det vil give resultater. Med andre ord - dit hår vil gro!', indleder den 47-årige kvinde sit skriv.

'Du skal være forberedt på at bruge en masse penge på tilbehør til håret. Du får brug for 'accessories' for, at få den tykke moppe væk fra ansigtet. Dit hår vil vokse sig monster-stort. Fremmede vil stoppe dig på gaden for at fortælle dig, hvor tykt og smukt dit hår er. Nogle vil endda forsøge at røre det', skriver Wendi Tippets, der forklarer, at håret vokser hurtigere, når man ikke vasker det med shampoo, fordi det udtørrer håret og skaber brud.

Wendi Tippets med sin uvaskede manke. (Foto: Privat).
Wendi Tippets med sin uvaskede manke. (Foto: Privat).
 

Den 47 årige kvinde afviser, at hendes hår er beskidt:

'På ingen måde! Folk stiller mig hele tiden dette spørgsmål. Svaret er, at mit hår er meget velplejet. Jeg bruger nogle gange en Finesse conditioner i hovedbunden, fordi den dufter så godt. Engang hver tredje måned bruger jeg en sulfatfri shampoo i hovedbunden (ikke håret) og i en meget sparsom mængde', skriver Wendi Tippet, der har et andet godt råd til sine medsøstre:

'Jeg bruger ikke hårtørrer. Tør dit hår grundigt med håndklædet og lad det tørre langsomt og naturligt. Det giver et smukkere hår og får dig til at se yngre ud. Det er kun i moderne tider, at vi er begyndt at vaske vores hår hver eneste dag og se hvor usundt alles hår ser ud'.

For nylig kom professor Stephen Shumack med et godt råd. De fleste mennesker går i bad hver dag, men det er slet ikke nødvendigt at gå i bad så ofte, forklarede han.