Det sker der med din krop, hvis du stopper med at spise kød

Der er mange fordele ved at skære kødet helt ud af kosten, viser flere undersøgelser

Kunne du forestille dig at leve af en kost helt uden kød? Det er der mange gode grunde til at gøre, hvis man skal tro en række forskere. Foto: Colourbox
Kunne du forestille dig at leve af en kost helt uden kød? Det er der mange gode grunde til at gøre, hvis man skal tro en række forskere. Foto: Colourbox

Går du med tanker om at tabe dig eller bare leve lidt sundere, men er det alt for uoverskueligt at opgive al chokoladen og de søde sager så tæt på jul? Så kan det måske være, at du i stedet skulle overveje at droppe kødet i stedet.

Indy100 har samlet en række ekspert-opbakkede fordele, det kan have for din krop at holde op med at spise kød i et år.

1. Du mindsker risikoen for at få kræft
Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er forarbejdet kød som bacon, salami og pølser kræftfremkaldende på linje med cigaretter og stråling.

2. … Og hjerteproblemer
Ifølge en undersøgelse fra School of Medicine & Health Sciences, kan detsænke dit kolesteroltal og dit blodtryk, hvis du bliver vegetar.

3. … Og sukkersyge
Forskere fra Loma Linda University har desuden fundet frem til, at folk, som indtager kød mindst en gang om ugen, har 29 procent større risiko for at udvikle type 2 diabetes, end vegetarer. Spiser man forarbejdet kød, lyder det fra de samme forskere, er tallet 38 procent.

4. Du får det bedre efter træning
Oplever du ofte at have ondt i musklerne, når du har trænet, er det formentlig fordi, din protein-rige kost kan resultere i flere opbyggede affaldsstoffer som urin- og mælkesyre, forklarer læge Chidi Ngwaba, som sidder i bestyrelsen hos European Society of Lifestyle Medicine, til The Telegraph.

5. Du får det godt i maven
Vegetarer har sundere tarmbakterier end kød-spisere, viser et studie fra City University in New York.

6. Du taber dig
Folk, som skærer kødet helt ud af kosten, taber sig i gennemsnit 4,5 kilo, ifølge et hold californiske forskere. De har gennemgået forskellige undersøgelser fra både Europa og USA, og er nået frem til, at en plante-baseret kost kan hjælpe dig med at med at komme ned i vægt, selv uden at tælle kalorier eller skrue op for træningen.

118 kommentarer
Vis kommentarer