Diabetes-ramt frygtede corona: Så blev hun smittet

Kloden har nu rundet 100 millioner corona-smittede. Sophia Knudsen er en af dem. Her er hendes historie

Både Sophia og kæresten blev smittet med corona, så de var ikke alene i isolation. Foto: Anders Brohus
Både Sophia og kæresten blev smittet med corona, så de var ikke alene i isolation. Foto: Anders Brohus
Følg Sundhed

Sophia Mingxué Quach Knudsen fra Aarhus lider af diabetes type 1 og blev smittet med corona tilbage i april. For hende var det mere frygten for at få sygdommen end selve forløbet, der var det værste.

Én ud af 100 millioner

Siden starten af 2020, hvor corona-virussen kom fra den kinesiske by Wuhan, har verden kæmpet med sygdommen, og i denne uge rundede vi en kedelig milepæl - 100 millioner smittede.

For 100 millioner mennesker verden over har sygdommen altså haft en effekt på livet. Om det er fysisk, psykisk eller begge dele, er forskellig fra person til person.

Ekstra Bladet bringer her tre eksempler på, hvordan corona har påvirket livet for en dansker.- Forud for jeg blev smittet, var jeg rigtig bekymret for, hvad der ville ske, hvis jeg blev syg. Jeg havde hørt meget i medierne om, at folk i risikogrupperne ville være særligt udsat, og derfor var jeg - på trods af, at jeg ellers er sund og rask, motionerer, spiser sundt og passer min diabetes godt, bange for, at jeg alligevel ville blive hårdt ramt.

Sophia Mingxué Quach Knudsen fik corona i april måned. Heldigvis mærker hun intet til det i dag. Foto: Anders Brohus
Sophia Mingxué Quach Knudsen fik corona i april måned. Heldigvis mærker hun intet til det i dag. Foto: Anders Brohus

Derfor fik jeg også en enorm klump i maven, da min kæreste blev testet positiv. To dage efter min kæreste havde fået det konstateret, udviklede jeg symptomer og ringede til lægen for at bede om en henvisning til en test.

Da den kom tilbage, var den også positiv.

- Jeg oplevede heldigvis ikke alvorlige symptomer, som krævede lægehjælp, men mere de klassiske, hvor min smags- og lugtesans forsvandt, jeg var træt og rigtig snottet. Jeg var heldig, at jeg kunne isolere mig sammen med min kæreste, så jeg ikke skulle være alene. Vi kom os begge efter cirka ti dage.

Mens smittetallet har rundet de 100 millioner globalt, er flere lande begyndt at vaccinere. Herhjemme er vaccinerne dog blevet forsinket - statsministeren og sundhedsmyndighederne forklarede denne uge, hvad det betyder.

- Den dag i dag synes jeg ikke, at jeg oplever nogle senfølger af corona. Jeg fik min smags- og lugtesans tilbage med det samme og har ikke haft mistet den siden. Jeg har stadig enorm respekt for sygdommen og ved, hvor heldig jeg var, at jeg slap så uskadt igennem.

Læs også om Anne, der var træt et halvt år efter, hun blev smittet, og om chefen, som nåede at smitte seks ansatte.

Sådan gør Bente: Tackler både diabetes og kolesterol

WHO’s epidemiolog Maria van Kerkhove siger, at virussen vil blive ved med at mutere, og at vacciner er det bedste våben i kampen

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind