Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

Er du bekymret for abstinenser? Sådan kommer du igennem dit rygestop

Mange rygere kan være bekymret for et  rygestop, fordi de er usikre på, hvordan abstinenserne vil påvirke dem. Men faktisk behøver det ikke at være ubehageligt at kvitte cigaretterne.

Annonce:
Følg Sundhed

REKLAME

Når man i mange år har været afhængig af tobak, kan tanken om at undvære nikotin godt gøre en bekymret for, hvordan abstinenserne vil føles. 

Fortællinger om, hvor hårdt og slemt det kan være, er ganske udbredte, og har man hørt dårlige historier fra venner og bekendte, kan det måske være med til at gøre en unødigt nervøs for et rygestop.  

Hvis man benytter sig af rygestopprodukter som eksempelvis nikotintyggegummi eller nikotinplastre, kan man få hjælp til at lindre abstinenserne. Undersøgelser viser desuden, at mellem 20 og 30 % bliver røgfri, hvis man får hjælp i forbindelse med et rygestop. Det anbefales at kombinere flere metoder og værktøjer (eksempelvis rådgivning og rygestopmedicin). Til sammenligning, har omkring 4 % succes med rygestoppet, hvis ikke der modtages nogen form for hjælp.

Hvad kan du forvente?

Når du som ryger beslutter dig for at stoppe, vil det manglende nikotinindtag føre til rygetrang. Derudover kan du opleve en række andre abstinenssymptomer, men det er forskelligt fra person til person.  Abstinenserne varer ikke så længe ad gangen og er typisk overstået på et par minutter.

Typiske abstinenssymptomer er:

  • Stærk rygetrang
  • Træthed
  • Ængstelighed og irritation
  • Rastløshed
  • Øget appetit
  • Hovedpine

Nikotinerstatning kan hjælpe

Som nævnt kan abstinenssymptomer i forbindelse med et rygestop opleves som ubehagelige, men ofte vil de komme i kortvarige bølger. Der findes forskellige former for nikotinerstatning, der kan reducere kroppens abstinenssymptomer og gøre det lettere at holde op med at ryge. 

For eksempel kan et plaster bruges til at lindre rygetrangen, fordi det giver nikotin gennem hele dagen. Du tager det på om morgenen og fjerner det om aftenen.

Hvis du er storryger eller bare ikke føler, at ét nikotinprodukt har været nok til at lindre rygetrangen, kan du prøve en kombinationsbehandling. Det betyder, at du kombinerer plasteret med en anden nikotinerstatning som fx mundspray, der kan hjælpe med at håndtere trangen til at ryge, med det samme den opstår.

Nicorette®

Vi ved godt, at det kan være svært at stoppe med at ryge, men også at det er en af de mest fantastiske ting, du kan opnå. Vi hos Nicorette® er her for at hjælpe dig.

Vidste du, at hvis du kan komme igennem den første uge uden røg har du 9 gange større chance for at blive røgfri?*

Klik her for at finde ud af hvordan du kommer igennem den første svære uge.

*Uanset om du bruger nikotinprodukter eller ej


Læs altid vejledningen. For mere information se www.nicorette.dk DK-NI-2100150

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: