Facebook afviser billede af stor model fordi det ’overtræder deres fitness-politik’

En australsk feministgruppe fik afvisning på at lave en annonce for deres næste begivenhed, fordi billedet af en plus size model ikke levede op til Facebooks retningslinjer

Feminist-gruppe raser over, at Facebook ikke ville være med til at annoncere for en event med dette billede. (Foto: Facebook)
Feminist-gruppe raser over, at Facebook ikke ville være med til at annoncere for en event med dette billede. (Foto: Facebook)

Da den australske feministgruppe Cherchez La Femme forsøgte at promovere en begivenheden, som skal afholdes i næste måned, blev de temmelig overrasket, da det sociale medie afviste dem blankt. Det skriver Daily Mail.

Begivenheden var blot et af flere, som gruppen har lavet under navnet ’Feminism and Fat’, og som coverbillede havde de valgt at bruge et billede af plus size-modellen Tess Holiday iført en bikini. Og det var netop billedet, der fik Facebook til at afvise, at gruppen kunne få lov til at reklamere for deres forestående event.

Ifølge Daily Mail fik Cherchez La Femme-kvinderne at vide af det sociale medie, at billedet af modellen ’overtræder Facebooks annonce-retningslinjer ved at promovere et idealiseret fysisk billede’.

Det fik én af arrangørerne til at tage kontakt til Facebook for at få en nærmere forklaring på afvisningen, og her fik hun at vide, at billedet ikke gik i spænd med mediets ’helbreds- og fitness-politik'.

’Billedet viser en krop eller kropsdele på en uønskværdig måde. Annoncer må ikke skildre en tilstand af helbred eller kropsvægt som perfekt eller ekstremt uønskværdigt’, lød beskeden fra Facebook, som uddybede, at dette også indebærer billeder, der viser ’muffin-topmaver’, folk med for stramt tøj, eller billeder, som viser tilstande som spiseforstyrrelser i et negativt lys.

- Jeg kan godt se, at de forsøgte at tackle spiseforstyrrelser – det giver mening – men på et tidspunkt må man affinde sig med, at kvinder med forskellig kropsvægt eksisterer på Facebook, siger Cherchez La Femme-medlem Jessamy Gleeson, til britiske Metro.

Den kendte plus size-model Iskra Lawrence kæmper en stædig kamp mod redigering af modelbilleder. Hun lagde et uretoucheret numse-billede på Instagram, og nu hyldes hun verden over.

26 kommentarer
Vis kommentarer