Annonce:
Annonce:

Fagfolk roser danskeres stigende forbrug af allergipiller

På 20 år er forbruget af allergimedicin fordoblet. Det er ifølge læger og apotekere en god ting

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Sundhed

Danske allergikere tager mere medicin end nogensinde før, viser en ny opgørelse, som Danmarks Apotekerforening har foretaget for Politiken.

I 1996 blev der solgt allergimedicin svarende til 46 millioner doser. I 2015 var det mere end fordoblet til 104 millioner doser. Men det er ikke alarmerende, at medicinforbruget tordner opad.

- Der er tale om en positiv udvikling, da vi ved, at virkelig mange lider under deres allergisymptomer, siger Anders Beich, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, til Politiken.

- Hvis man er i tvivl om, hvad man er allergisk overfor, er det vigtigt, at man bliver udredt hos lægen og får instruktion i relevant medicinsk behandling, siger han.

Det er forbruget af tabletter, der står bag den markante stigning i medicinforbruget. I 2015 fik 275.000 mennesker en recept på tabletter i Danmark, viser apotekernes tal.

Snøft, hark, atju: Birkepollensæsonen er officielt i gang

Annonce:

Også Danmarks Apotekerforening selv ser fordele frem for ulemper ved det stigende medicinforbrug.

Apotekerforeningens opgørelse undersøger ikke årsagerne til stigningen af forbruget. Alligevel vurderer apotekerne, at allergi får mere opmærksomhed nu end tidligere.

- Der er ingen tvivl om, at udviklingen blandt andet skyldes en øget bevidsthed om, at der findes gode behandlingsmuligheder for allergiske symptomer. Derfor er flere kommet i relevant behandling, siger farmaceut i Danmarks Apotekerforening Helle Jacobsgaard til Politiken.

Statens Institut for Folkesundhed har opgjort for Sundhedsstyrelsen, at 23 procent af befolkningen i Danmark ifølge dem selv lider af allergi. Hvis det er rigtigt, betyder det, at over en million danskere lider af en form for allergi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: