Fik kløende udslæt efter ferie: Inficeret med levende orm

En 42-årig mand blev inficeret med parasit i foden efter ferie i Nigeria

Han troede først der var tale om en åreknude, men det blev ved med at klø i mandens fod - som ses her på billedet før ormen blev fjernet.  (Foto: The New England Journal of Medicine).
Han troede først der var tale om en åreknude, men det blev ved med at klø i mandens fod - som ses her på billedet før ormen blev fjernet. (Foto: The New England Journal of Medicine).

En måned efter han var kommet hjem fra en ferie i Nigeria, fik en 42-årig kinesisk mand et voldsomt kløende udslæt på foden.

Han troede først der var tale om en åreknude, men det blev ved med at klø. Efter nogle dage lagde den plagede mand mærke til at hans udslæt flyttede sig nogle få centimeter hver dag. Herefter opsøgte han sagkundskaben på Peking Union Medical College, i Beijing.

Efter en indgående undersøgelse kunne lægerne meddele patienten, at han var blevet inficeret med en parasit - den såkaldte hageorm. Hageormen er en indvoldsorm, der overføres via jord.

Manden opdagede at udslættet flyttede sig etpar centimeter hver dag. (Foto: The New England Journal of Medicine).
Manden opdagede at udslættet flyttede sig etpar centimeter hver dag. (Foto: The New England Journal of Medicine).
 

Det er parasitter, som trives i varm og fugtig jord i verdens tropiske og subtropiske lande, men som til gengæld er sjældne i Danmark. Når disse orme er kommet ind i et menneske, kan de leve i årevis i fordøjelseskanalen.

Lægerne konkluderede, at manden sandsynligvis var blevet inficeret fordi han gik med bare fødder udenfor, hvor han formentlig havde trådt i en afføring fra en hund eller en kat.

Sagen er nu beskrevet i The New England Journal of Medicine.

 

 

 

 

 

31 kommentarer
Vis kommentarer