Fitness-instruktør lagt for had: Mener fede mennesker bør 'fat-shames'

Danielle Levy sagde i morgen-programmet 'Good Morning Britain', at 'fat-shaming' er en god ting, fordi det får overvægtige personer til at tabe sig. Det har nu skabt heftig debat på de sociale medier

Foto: Instagram / @dannilevyfit
Foto: Instagram / @dannilevyfit
Følg Sundhed

- Jo mere vi 'fat-shamer', jo mere holder folk deres mund lukket og stopper med at overspise.

Sådan sagde fitness-instruktøren Danielle Levy, da hun gæstede programmet 'Good Morning Britain', og den kontroversielle udtalelse har i den grad sat sindene i kog hos mange seere.

I hvert fald, hvis man tager et kig på de sociale medier.

Det skriver Daily Mail.

Debatten
Tidligere har tv-værten James Corden startet debatten om 'fat-shaming', da han fortalte, at det får folk til at skamme sig over deres vægt, og at skammen fører til depression, angst og selvskadende opførsel.

Ud over Danielle Levy var skuespilleren Christopher Biggins også med i programmet, og det var ham, der først kom ind på emnet, da han sagde, at det ikke nødvendigvis var perfekt at være tynd.

- Her er Danni, som er fitness-instruktør, smuk, men lidt for tynd, hvis du spørger mig, du har nogle knogler stikkende ud, sagde han.

Han fik dog hurtigt svar på tiltale fra den tynde fitness-instruktør.

- Det er ikke en debat om æstetik. Det handler ikke om, hvordan vi ser ud, og det handler ikke om, at stort er smukt. Stort er ikke smukt.

- Overspisning er en afhængighed, som leder til fedme, som leder til døden. Det betyder ikke noget, om det er smukt at være stor, siger hun.

Hun fokuserer særligt på de sundhedsmæssige konsekvenser, og at debatten ikke handler om det.

- Det er derfor, 'fat-shaming' er blevet sådan et tabu. Vi fokuserer så meget på æstetikken ved at overspise, i stedet for den sundhedsmæssige risiko, siger hun.

Lagt for had
På de sociale medier er hendes holdning dog ikke blevet taget godt imod.

'Hvis fat-shaming virkede, så ville der allerede ikke være nogen fede mennesker. Det er mobning, det virker ikke, og at antyde, at det gør, er udannet og overfladisk', skriver en kvinde.

'FUCK DET HER. Fuck det her så hårdt. Seriøst, fuck af,' skriver en anden bruger blot.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale