Forskere: Derfor behøver du ikke spise morgenmad for at tabe dig

Morgenmaden har ingen betydning for, om du taber dig, konkluderer sundhedsforskere

Morgenmaden har ikke nogen betydning, hvis dit mål er vægttab, lyder det fra britiske forskere. (Foto: Colourbox)
Morgenmaden har ikke nogen betydning, hvis dit mål er vægttab, lyder det fra britiske forskere. (Foto: Colourbox)

’Morgenmaden er det vigtigste måltid’. ’Hvis du skipper morgenmaden, taber du dig ikke’.

Har du en tendens til at glemme eller bevidst at springe over dagens første måltid, har du med garanti hørt de to ovennævnte læresætninger et utal af gange.

Gin til morgenmaden lanceret

Men nu er der godt nyt til dig, som ikke har den store appetit lige efter, at du er stået op.

Et hold sundhedsforskere fra fra University of Bath har nemlig i en ny undersøgelse fundet frem til, at morgenmaden ingen betydning har, hvis du gerne vil tabe dig nogle kilo.

Det betyder dog ikke, at forskerne ligefrem vil fraråde, at du spiser morgenmad. Undersøgelsen viser nemlig også, at folk, som spiser et sundt måltid mad om morgenen, formentlig får mere energi og bliver mere aktive.

I undersøgelsen blev deltagere mellem 21 og 60 år delt op i to grupper. En, der spiste morgenmad, og en, der ikke gjorde.

Gruppen, som indtog et måltid hver morgen, blev mere fysisk aktive og var mere tilbøjelige til at spise mindre i løbet af dagen. Men de tabte sig ikke nødvendigvis.

Silas Holst: Sådan tabte jeg fire kilo på tre dage

- Når det kommer til vægttab, er der ikke meget, der tyder på, at det alene at spise morgenmad eller droppe morgenmaden betyder noget. Men når man ser på andre sundhedsfaktorer, som at være mere aktiv eller at kontrollere blodsukkeret, er der bevis på, at morgenmaden vil hjælpe, siger Enhad Chowdhury, som er hovedforfatter bag den nye forskning.