Forskere: Vedvarende hashmisbrug gør dig til en taber

Jo mere hash, du ryger, jo større er risiko for, at du havner på bunden af samfundet, viser ny forskning

Mangeårigt misbrug af hash fører dig mod bunden af samfundet, viser forskning. (Foto: Colourbox)
Mangeårigt misbrug af hash fører dig mod bunden af samfundet, viser forskning. (Foto: Colourbox)

Ryger du cannabis fire eller flere gange om ugen, er der en stor risiko for, at du havner i en lavere social klasse og med et mindre prestigefyldt job og lavere løn end dine forældre.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af forskere fra University of California og udgivet i fagtidsskriftet Clinical Psychological Science.

I studiet har forskerne, med professor Magdalena Cerdá i spidsen, har fulgt mennesker fra barnsben til de fyldte 38.

Udover socialklasse og lønninger viste studiet også, at vedvarende hashrygere har større tendens end andre til at havne i finansielle og arbejdsrelaterede vanskeligheder. Problemer, som bliver værre med årene, hvis misbruget fortsætter.

nationen KOL-Lisbeth savner sin cannabis: Forbedrede min lungeprocent

Søs Egelind fik 24 kemo-behandlinger og dulmede smerterne med cannabis. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Danske kendte Søs Egelind om cannabis-afsløring: Det er vildt

- Vores forskning understøtter hverken argumenter for eller imod legalisering af cannabis. Men den viser, at cannabis ikke er sikkert for de mange-årige brugere, som er blevet fulgt i vores undersøgelse, siger Magdalena Cerdá.

- Regelmæssige langtids-brugere havde også en mere asocial adfærd på arbejdet, som at stjæle penge eller at lyve for at få et job, og oplevede problemer med parforhold, som partnervold og kontrolmisbrug, fortsætter hun.

Magdalena Cerdá påpeger desuden, at selvom alkohol fortsat er langt farligere end cannabis, er det er et misbrug af sidstnævnte, som er mest tilbøjeligt til at lede dig på sociale afveje.

- Cannabis er måske nok sundere for dit helbred, men ikke for din økonomi, siger Magdalena Cerdá, og henviser til, at vedvarende hashmisbrugere har en større tendens til ikke at være i stand til at betale for basale leveomkostninger som husleje og mad.

125 kommentarer
Vis kommentarer