Har du øje for dit syn? Her er alt du skal vide – Ekstra Bladet
Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Sundhed

 

24 millioner. Så mange billeder bombarderes vores øjne i gennemsnit med gennem livet. Og det er på baggrund af disse billeder, at vi tilegner os langt den meste viden om den verden, vi lever i.

Alligevel kan vi nemt komme til at tage et godt syn for givet. I hvert fald så længe det fungerer. Men hvis du tænker over, hvor fantastisk og ikke mindst vigtigt, et godt syn er, giver det nok god mening, at vi har det gode syn mere for øje.

Via artikellinket herunder kan du læse klinisk fagspecialist i Synoptik Annette Slyngborg fortælle mere om, hvilken forskel det kan gøre, at du er opmærksom på dit syn.

Hvad ved du egentlig om din krops vigtigste sans?

 

Nøjagtigt som de fleste af os jævnligt går til tandlæge for at pleje og forebygge, kunne vi med fordel gøre det samme med vores syn. På den måde kan symptomer på synsfejl og tegn på øjensygdom nemlig blive opdaget så tidligt som muligt.

Gennem hele livet risikerer vi at få eller udvikle en række synsproblemer og øjensygdomme. Men regelmæssige synsprøver og en sund livsstil kan virke forebyggende og gøre en stor forskel for dit syn og dine øjnes sundhed.

Gennem artikellinket herunder fortæller leder af klinisk udvikling i Synoptik, Annette Slyngborg, at folk ikke altid er så opmærksomme på, hvordan deres syn har det, som de burde.

Passer du på din krops vigtigste sans?

 

Solens stråler kan som bekendt både være livgivende og skadelige for os mennesker. Og på samme måde, som huden kan blive skadet af for meget sol, kan det samme ske for vores øjne, når de udsættes for ultraviolet lys, også kaldet UV-lys.

Derfor er et effektivt solfilter mod UV-lys i dine solbriller vigtigt for at beskytte øjnene, og faktisk beskytter det også mod rynker og solskader i ansigtet.

Så der er mange gode grunde til at vælge solbriller med den rigtige beskyttelse og de rigtige glas. Alt efter, hvad du skal bruge brillerne til, er det nemlig ikke kun beskyttelsen mod det skadelige UV-lys, der er afgørende for at vælge de rigtige solbriller. Det kan du læse meget mere om via dette artikellink, hvor solbrilleekspert og produktspecialist hos Synoptik, Charlotte Bonne, fortæller meget mere.

UV-lys kan skade dine øjne: Har du styr på solbrillerne?

 

Det er ikke sikkert, at børn og unge selv er klar over det. Men faktisk har en stor del af dem problemer med synet, og det ser kun ud til at gå en vej. Og det er den forkerte.

Et nyligt studie fra Syddansk Universitet viser nemlig, at 18 pct. af børn mellem 14 og 17 år i dag er nærsynede. I tidligere studier lå tallet på omkring 10 procent.

Det gør nærsynethed til den mest almindelige årsag til synsforringelse blandt børn i Danmark, fortæller optometrist Annette Slyngborg, der er leder af klinisk udvikling i Synoptik.

En udvikling, der gerne skulle bremses, hvis danskernes syn ikke skal forringes yderligere, mener hun.

”Nærsynethed udvikles i barndommen, og derfor er det vigtigt at have fokus på, allerede fra børnene er små,” siger hun.

Det kan du læse meget mere om via dette artikellink:

Flere børn får problemer med synet: Sådan tjekker du det

 

”Jeg skal vist lige have den skærm lidt længere væk og skriftstørrelsen lidt op.”

Sådan er der nok en del, der har tænkt foran deres computer det seneste stykke tid. Det er nemlig typisk foran skærmen, at mange bliver opmærksomme på, at deres syn ikke længere er, som det var engang, og bogstaverne skal længere på afstand for at blive tydeligere.

Derfor har tiden under corona også været en tid med øget træthed i øjnene samt koncentrationsbesvær for mange danskere.

Det fortæller optiker og produktspecialist hos Synoptik, Charlotte Cathrine Bonne, mere om i denne artikel:

Har du symptomer? Her er synsproblemet, der rammer alle

 

Blomster, møbler, cykler, måltidskasser og nu også briller. Listen over produkter, det i disse år bliver muligt at få på abonnement, vokser konstant, og over 20 procent af online handlen udgøres i dag af abonnementstjenester, viser en nylig opgørelse.

Årsagerne til abonnementstjenesternes stigende popularitet er bl.a., at der er tale om nemme og personligt målrettede løsninger samt, at de ofte indeholder lavere, faste og ikke mindst forudsigelige udgifter for forbrugerne.

Det gælder ikke mindst for briller, der er et af de nyeste produkter, der tilbydes på abonnementsvilkår.

Men udover de økonomiske fordele har et brilleabonnement også en sundhedsmæssig fordel, der er værd at overveje. Det fortæller Jane Bruun Christensen, der er abonnementsansvarlig hos Synoptik, mere om i denne artikel:

Vil du passe godt på dit syn? Få briller på abonnement

 

Stigningen i, hvor mange der bliver nærsynede på verdensplan, har fået verdenssundhedsorganisationen WHO til at tale om en global udfordring, hvor det forudsiges, at halvdelen af Jordens befolkning vil være nærsynet i 2050, hvis udviklingen fortsætter uændret.

Herhjemme kan udviklingen betyde, at andelen af meget nærsynede danskere kan stige fra de nuværende omkring én procent til omkring 10 procent i 2050.

Det kan der læses meget mere om i denne artikel:

Nærsynethed er en global udfordring: Det gode syn er i fare

 

 

 

Udvidet synsprøve med sundhedstjek i Synoptik

En Udvidet Synsprøve i Synoptik indeholder både en præcis udmåling af dine styrker og et omfattende tjek af dine øjnes sundhed. Kædens autoriserede optikere undersøger bl.a. dine øjne for eventuelle tegn på grå og grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk. På den måde får du mulighed for at forebygge i tide og måske helt at undgå synstab på sigt. En Udvidet Synsprøve med sundhedstjek varer 30 minutter.

Vi ta'r dit syn alvorligt.

Klik her for at læse mere om vores udvidede synsprøve

Bestil tid til den udvidede synsprøve her

 

Dette er en annoncørbetalt artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Synoptik

Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce: