Har du telefonen med på tønden? Når du har læst det her, vil du gemme den HELT væk

Tager du også din telefon med på toilettet? Det kan gøre dig syg

Bakterierne spreder sig hurtigt - både til dig selv og andre (Modelfoto: Colourbox)
Bakterierne spreder sig hurtigt - både til dig selv og andre (Modelfoto: Colourbox)

Du kender det sikkert godt - din telefon er med dig både i sengen, på arbejdet, i skolen og måske endda også, når du går en tur på tønden. Det er dog en rigtig dårlig vane, skriver BuzzFeed, der har talt med to forskellige eksperter i mikrobiologi og miljøhygiejne fra University of Arizona.

Især på offentlige toiletter er det en dårlig idé at hive telefonen frem, mener eksperterne. Mange er nemlig ikke klar over, hvordan bakterierne - både dine egne og andres - spreder sig.

- Når du skyller ud i toilettet, sprayes vand med afføring og urin ud omkring to meter i alle retninger, lyder det fra Kelly Reynolds, der er professor i miljøhygiejne til BuzzFeed.

Bakterierne hvirvles op
Ifølge Kelly Reynolds kan bakterier fra det beskidte toiletvand i princippet ende med at sidde på alt på et offentligt toilet, fordi der bliver skyllet ud så ofte, at bakterierne hele tiden 'hvirvles' op. Derfor bør du beholde din telefon i tasken eller lommen, lyder rådet.

Hjemme på dit eget badeværelse har du formentlig bedre mulighed for at sikre dig, at alt er rent og pænt, men alligevel er det måske en god idé at tænke over, hvor tæt på toilettet du stiller tandbørsten.

- Badeværelser er fyldt med baciller, sygdomsfremkaldende stoffer, tarmbakterier, mest fra afføring, siger Charles Gerba, der er professor i mikrobiologi.

- Den gennemsnitlige person bruger sin telefon to timer om dagen, så det er meget nemt at forurene dine hænder igen og overføre bacillerne til dig selv eller en anden.

Der er hjælp at hente
I en afstemning på BuzzFeed svarer over 86.000 personer da også, at de tager deres telefon med på toilettet.

Bakterier, der sætter sig på din telefon, kan dermed nemt sprede sig til din mad, når du går fra telefontid til spisetid. Det kan man i værste fald blive syg af.

Der er dog hjælp at hente, hvis du også kan erklære dig skyldig i at surfe på telefonen, mens du er på toilettet.

Det er nemlig meget effektivt at dræbe bakterierne med desinficerende renseservietter eller spray. Bruger du spray, skal du først putte det på en klud og ikke sprøjte direkte på telefonen, lyder rådet fra Charles Gerba.

Også andre steder i hjemmet er det vigtigt, at bakterierne blev dræbt. Vidste du for eksempel, at du ikke må vaske viskestykker sammen med undertøj? Læs hvorfor her.

11 kommentarer
Vis kommentarer